Суспільство

За місяць Житомирський рибоохоронний патруль вилучив із водойм та на ринках понад 180 заборонених знарядь лову

2 October 2018, 09:03

Протягом вересня Житомирський рибоохоронний патруль провів 64 рибоохоронних рейди. Всього було викрито 121 порушення природоохоронного законодавства.

Про це 1 жовтня інформує Житомирський рибоохоронний патруль.

«Так, рибоохоронними патрульними зафіксовано 45 грубих порушень Правил любительського і спортивного рибальства (ч.4 ст.85 КУпАП). Стосовно правопорушників нараховано збитків на загальну суму 63 131 грн. Щодо рибалок-любителів за перевищення кількості гачків на одного рибалку складено 25 адміністративних протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП і виписано штрафів на загальну суму 1443 грн. Для прикладу, 19 вересня під час проведення рибоохоронних заходів у Хорошівському районі на р. Ірша, поблизу с. Дворище виявлено грубе порушення правил рибальства. Громадянин ловив рибу двома сітками, які є забороненими знаряддями лову, з металевого човна. Браконьєр встиг виловити 34 екз. карася, чим завдав збитків державі на суму 578 грн. По данному факту складений адміністративний протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Сітки та риба вилучені та опломбовані», - йдеться у повідомленні.

«Також, 8 вересня оперативною групою під час рейду у Бердичівському районі на р. Гнилопять, біля села Слободище виявлено два грубих порушення - громадяни за допомогою вудки зловили рибу, у кількості 11 кг та 11,7 кг відповідно, чим перевищили дозволену добову норму вилову на одну особу (норма 3 кг). Патрульні нарахували в улові 115 та 100 екз. сріблястого карася. Збитки завдані рибному господарству області склали 1955 грн. та 1700 грн. відповідно. Стосовно правопорушників складено два адміністративні протоколи як за грубе порушення правил рибальства. Всього за місяць із водойм та на ринках області вилучено 186 заборонених знарядь лову та 6 човнів. Також, протягом місяця державними інспекторами було виявлено 140 кг незаконно добутої риби», - поінформував рибоохоронний патруль.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року Житомирський рибоохоронний патруль на водоймах та ринках області провів 56 рейдів. Всього протягом серпня було викрито 115 порушень правил рибальства, з них 37 грубих.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рибоохоронний патруль риба човни рейд  
Матеріали по темі