Місто

На Покрову виконком дозволив ярмарок з пивом та вином, а на фестивалі «притрушених» житомирян – лише вино

3 October 2018, 13:32

Житомирський міськвиконком затвердив план заходів з нагоди відзначення Дня Захисника України, Дня Українського козацтва та Свята Покрови та дозволив 6 жовтня провести фестиваль ініціативних житомирян «uCRAZYans».

Такі рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 3 жовтня. Обидва проекти рішень були оприлюднені на сайті міської ради 2 жовтня, питання внесли до порідку денного як додаткові.

Начальник управління культури Ніна Рябенко зачитала план заходів на Покрову (11-14 жовтня) та запропонувала розширити територію проведення святкового ярмарку.

«Прошу внести зміни в пункт 4, а саме: погодити проведення ярмарку на вулиці Михайлівській, Бориса Лятошинського та додати сюди бульвар Новий, на майданчику ближче до «Жовтня». Військовослужбовці, які 13 жовтня проводять захід, Житомирська обласна спілка ветеранів і учасників АТО просить, щоб виїзна торгівля, ярмарок, був біля локацій, де будуть проводитись святкові концерти», - пояснила Ніна Рябенко.

Цю пропозицію підтримали більшістю голосів: 17 членів виконкому проголосували «за» (всього у складі міськвиконкому 25 людей).

Пункт, до якого внесли зміни, передбачає погодження ФОП Павлюк О.А. організацію проведення ярмарку в рамках відзначення Дня Захисника України, Дня Українського козацтва та Свята Покрови з правом залучення суб’єктів господарювання 12-15 жовтня 2018 року з 10.00 год. до 22.00 год. без реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв, за виключенням реалізації пива, столових та ігристих вин.

Начальник управління культури також зауважила, що в попередньому кошторису виявили помилку: не 940 тисяч грн, а 94 тисячі.

Після цього виконком розглянув проект рішення про проведення фестивалю ініціативних житомирян «uCRAZYans».

«Погодити Житомирській обласній молодіжній громадській організації «Сучасний формат»: провести 6 жовтня 2018 року з 8.00 год. до 20.00 год. фестиваль ініціативних житомирян «uCRAZYans» на території комунального підприємства «Парк» Житомирської міської ради; організувати проведення ярмарку із правом залучення суб’єктів господарювання 6 жовтня 2018 року з 8.00 год. до 20.00 год. без права реалізації алкогольних напоїв, слабоалкогольних напоїв, пива, за виключенням реалізації столових вин», - зачитала Ніна Рябенко.

У члена виконкому Руслана Годованого виникло питання щодо назви самого заходу, пояснювати взялася представник організаторів – голова правління Житомирської обласної молодіжної громадської організації «Сучасний формат» Жанна Соловйова.

«Фестиваль називається «uCRAZYans» і вже не перший рік проводиться у Житомирі. В цьому році Житомир і ще чотири міста (Херсон, Дніпро, Луцьк і Дружківка Донецької області) вибороли право проводити цей фестиваль. Я називаю це «фестиваль притрушених українців», людей, яким не байдуже, не байдуже, що відбувається у них в країні, в їхній громаді, в місті, на їхній вулиці, в їхньому під’їзді. На фестиваль вже подали заявки понад 30 громадських організацій, які діють в Житомирі. Ми хочемо показати фестивалем, що у нас сильні організації громадянського суспільства в Житомирі, вони різнопланові. Таким чином хочемо підвищити громадську активність в нашому місті», - сказала Жанна Соловйова.

Після цього 18 членів виконкому проголосували за проведення фестивалю «притрушених українців».

Нагадаємо, 18 березня 2017 року в приміщенні колишнього ресторану «Смоленськ» проводили ігровий соціальний захід «uCRAZYans».

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році з нагоди відзначення Дня захисника України 14 жовтня президент Петро Порошенко на житомирському військовому аеродромі вручав державні нагороди, а на Замковій горі святкували Покровське весілля. В 2018 році буде додатковий вихідний 15 жовтня у зв'язку із святкуванням Дня захисника України, який припадає на неділю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Покрова фестиваль алкоголь День захисника Соловйова Рябенко  
Матеріали по темі