Суспільство

У селі Житомирської області бездоглядні братики ходять по сусідах, випрошуючи їжу

4 October 2018, 10:10

Сусіди багатодітної родини з Житомирщини попросили допомогти діткам, які бігають по вулицях і просять їсти.

У родині, що мешкає на околиці Брусилова, восьмеро дітей, і на шістьох старших матір позбавили батьківських прав, - йдеться всюжеті ТСН.

«Двоє молодших хлопчиків двох та шести років живуть із батьками. Сусіди кажуть, що на дітей боляче дивитися. «Голодні, холодні, голі і босі. Брудні вічно. А мамочка получила соціальні гроші, спустила за два дні на свої потреби», - каже Тетяна Василенко. «Вони просять їсти – я їм даю їсти. Те, що вони не доглянуті – вони не доглянуті. Матері нема, в таких умовах живуть діти. Тому що три роки він майже взагалі не говорить. Цьому треба йти в перший клас, а він», - нарікає інша сусідка.

Люди кажуть, що мати дітей пиячила, а останніми днями взагалі зникла. Батько ж днями на роботі, а діти самі. На такі коментарі сусідів тітка дітей погрожує виривати язики, а батько – кинути гранату. Вони обурені, що ті пхають свого носа у чужі справи. 33-річний батько навіть пускає журналістів до хати, щоб переконалися – діти доглянуті.

«Вони в мене не голодні, їсти не просять, вдягнуті, взуті», - переконує Валентин Комишний. Він певен, що сам дає раду синам.

«У Москву поїхала на заробітки, може, приїде через місяць», - каже він про матір дітей.

У соцслужбах запевняють, що родина під наглядом: у січні хлопчиків забирали з сім’ї, бо в будинку була антисанітарія, а мати – нетвереза. Дітей підлікували і повернули, але постійно ходять з перевірками.

Інші деталі – в сюжеті ТСН:


Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2018 правоохоронці Житомирської області склали 205 протоколів за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина жебракування  
Матеріали по темі