Україна

Гриценко: Ющенко не має шансів стати президентом

24 April 2008, 13:32

Член фракції блоку \"Наша Україна-Народна Самооборона\" Анатолій Гриценко вважає, що у Віктора Ющенка практично немає шансів перемогти на виборах президента в 2010 році.

\"У першу чергу на вибори орієнтований президент, хоча зі згаданої трійки (Ющенко, Янукович, Тимошенко) сьогодні в нього практично немає шансів\", - сказав він в інтерв\'ю газеті \"Дело\".

\"Прем\'єр заперечує президентські амбіції, але їй ніхто не вірить. Янукович кривить душею, коли каже, що йому некомфортно в опозиції. Думаю, він міг би відмовитися від ілюзорних президентських амбіцій в обмін на прем\'єрську посаду вже сьогодні\", - додав депутат.

Ющенко-Гриценко
УНІАН

Гриценко: усі розуміють, що ініціатива створення нової партії \"Єдиний центр\" була погоджена з президентом

При цьому Гриценко відзначив, що багато хто буде підтримувати президента до кінця, як у НУНС, так і в суспільстві, що б він не робив.

\"Але для перемоги на виборах цієї підтримки недостатньо. Намагаючись зміцнити свої позиції, президент вирішив, по-перше, сконцентрувати у своїх руках владні повноваження і для цього вніс у парламент так званий \"президентський пакет\", а по-друге, підсилити і закріпити розширені повноваження на перспективу шляхом прийняття нової редакції Конституції на референдумі\", - вважає Гриценко.

У той же час, відзначив депутат, обидва ці напрямки не принесли успіху. \"На шляху першого стала Рада. Другий шлях своїм рішенням заблокував Конституційний суд\", - нагадав він.

На думку Гриценка, нова стратегія президента буде пов\'язана з переформатуванням коаліції.

\"Сьогодні до цього депутати ще не готові, але через місяць-інший такого варіанта я не можу виключати. Та й про можливості проведення дочасних виборів Ради як засобу переформатування, теж не варто забувати\", - відзначає депутат.

На питання, чи не думає він, що Ющенко цілком поставив на Балогу і його партію \"Єдиний центр\", Гриценко відповів:

\"Привселюдно президент не висловлював свого відношення до \"Єдиного центра\". Фракцію НУНС Ющенко, як і раніше, вважає своєю. Але усі розуміють, що ініціатива створення нової партії була погоджена з ним\".

http://news.1plus1.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі