Здоров'я

Райцентр Житомирської області зайняв другу позицію у ТОП-20 міст, де найбільший відсоток жителів уклали декларації з лікарями

5 October 2018, 11:27

Національна служба здоров’я України назвала ТОП-20 міст, де найбільший відсоток жителів підписали декларації з лікарями. У двадцятку потрапив Житомир та ще два міста обласного значення.

Про це 5 жовтня повідомив прес-центр управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації з посиланням на «Звіт Національної служби здоров’я України про виконання договорівпро медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантійза 3 квартал 2018 року».

Зокрема, на першому місці — Червоноград Львівської області. Тут декларації підписали 59 186 людей. Це 73% від усієї кількості жителів.

На другому місці — Овруч Житомирської області: 38 000 людей, тобто 68%.

Третє місце у Вінниці, де 243 492 людини визначилися із лікарями. Це 65% від загальної кількості жителів.

Четверту сходинку посів Покровськ, що на Донеччині. Із майже 75 000 жителів, 65% підписали декларації з лікарями.

П’яте місце у Новограда-Волинського Житомирської області: 35 182 декларації, або 63% від загальної кількості жителів.

Також до двадцятки увійшли Нікополь Дніпропетровської області, Первомайськ Миколаївської області, Новомосковськ Дніпропетровської області, Львів, Житомир, Коломия Івано-Франківської області, Мукачеве Закарпатської області, Кіцмань Чернівецької області, Тернопіль, Краматорськ Донецької області, Торецьк Донецької області, Хмельницький, Слов’янськ Донецької області, Хотин Чернівецької, Костянтинівка Донецької області.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській облдержадміністрації повідомляли, що станом на 10 вересня 2018 року 620 тисяч 688 пацієнтів вже обрали свого лікаря, а це більше 50% від всього населення області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медреформа декларація лікар сімейний лікар  
Матеріали по темі