Влада

Житомиряни хочуть, щоб у міськраді змінили систему виплату премій чиновникам

9 October 2018, 11:27

Житомиряни вправі вносити в органи державної влади та органи місцевого самоврядування пропозиції про поліпшення їх діяльності, викривати недоліки в роботі, оскаржувати дії посадових осіб, у тому числі, встановлення чи позбавлення премій та інших грошових мотивацій конкретній посадовій особі.

Про це йдеться у відповіді Житомирського міського голови Сергія Сухомлина на петицію «Змінити систему виплати премій працівників апарату Житомирської міської ради».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Дмитра Антонця була опублікована на сайті Житомирської міськради 21 червня 2018 року, і 18 вересня отримала необхідну кількість голосів.

«Переглянути, змінити систему нарахування премій та інших грошових мотивацій для всіх працівників апарату Житомирської міської ради, оскільки та система, яка є в даний час дозволяє одноосібно приймати рішення по виділенню коштів та часто не відповідає дійсності. Прошу залучити до процесу представників громади та депутатів», - йдеться у тексті петиції.

«Ваша електронна петиція з питання перегляду та зміни системи нарахування премій та інших грошових мотивацій для посадових осіб виконавчих органів Житомирської міської ради з метою уникнення одноосібного прийняття рішень та залучення до цього представників громади і депутатів для удосконалення умов оплати праці посадових осіб розглянута. Повідомляємо, що відповідно до ст. 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 № 2493-ІІІ (із наступними змінами і доповненнями) умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (із наступними змінами і доповненнями) (далі - постанова № 268) передбачено умови та розміри оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування, в тому числі умови преміювання.

Відповідно до підпункту 2 пункту 2 постанови № 268 керівникам органів місцевого самоврядування надано право у межах затвердженого фонду оплати праці здійснювати преміювання працівників відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи, а також до державних і професійних свят та ювілейних дат у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі не менш як 10 відсотків посадових окладів та економії фонду оплати праці.

Відповідно до частини 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Пунктом 12 постанови № 268 передбачено, що пропозиції щодо удосконалення умов оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування вносить Кабінетові Міністрів України Міністерство соціальної політики.

З огляду на викладене та відповідно до Закону України «Про звернення громадян», Ви та інші громадяни вправі вносити в органи державної влади та органи місцевого самоврядування пропозиції про поліпшення їх діяльності, викривати недоліки в роботі, оскаржувати дії посадових осіб, у тому числі, встановлення чи позбавлення премій та інших грошових мотивацій конкретній посадовій особі», - зазначається у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, за роботу у І кварталі керівники 22 комунальних підприємств Житомирської міської ради отримали премії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція премія міська рада  
Матеріали по темі