Події

Неподалік Сінного ринку в Житомирі горів будинок на чотири квартири

10 October 2018, 13:06

У Житомирі сталася пожежа у чотириквартирному будинку в районі Сінного ринку.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України у Житомирській області.

9 жовтня о 15:27 до служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення про пожежу в чотириквартирному житловому будинку у провулку 1-й Капітульний. За вказаною адресою виїхали фахівці 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Вогнем була охоплена прибудова до однієї із квартир та покрівля над нею. На допомогу вогнеборці викликали ще два відділення рятувальників. О 15:56 пожежу локалізовано, о 17:09 – ліквідовано. Пожежним вдалося запобігти поширенню полум’я всередину оселі та на інші три квартири. Вогнем знищено прибудову, 36 кв. м. покрівлі та домашні речі, пошкоджено котел та оздоблення стін.

«Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. На момент виникнення пожежі в будинку нікого не було. Зі слів господаря, який потім приїхав, напередодні він розпалював твердопаливний котел, що знаходився в прибудові. Чоловік припускає, що до займання могла призвести жарина, яка, ймовірно, потрапила із котла на дрова, що зберігалися поряд. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється», – інформують в ДСНС.

На ліквідацію надзвичайної події залучалося 14 чоловік особового складу та 3 пожежні автомобілі.

А в управлінні цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації повідомляють, що протягом минулої доби в області виникло 9 побутових пожеж.

«У зв’язку із пониженням температури повітря, громадяни розпочали опалювати свої помешкання. Відтак ризик пожеж від несправності пічного опалення чи електромереж зростає в рази. В с. Берестовець Коростенського району вогонь повністю спопелив житловий будинок. Аналогічна пожежа сталася і в с. Зарічани Житомирського району. А в м. Коростені через займання, що сталося в житловому будинку, згоріли меблі в кімнаті та домашні речі. До того ж, палали господарські будівлі у Бердичеві, в селах Озеряни Олевського району, Павелки Андрушівського району та Гульськ Новоград-Волинського району. Загалом впродовж минулої доби на території області виникло 9 побутових пожеж», – інформує головний спеціаліст управління Микола Мінчук.

Як повідомляв Житомир.info, 30 вересня 2018 року у провулок 2-му Сінному горів житловий будинок на трьох господарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники  
Матеріали по темі