Суспільство

Житомирський бронетанковий завод представив оновлений БТР-70Д з двигуном від американської компанії

10 October 2018, 13:45

ДП «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», за власні обігові кошти розробив модернізацію бронетранспортера БТР-70. Ця машина вперше демонструється під час виставки «Зброя та Безпека».

Про це 9 жовтня повідомив Державний концерн «Укроборонпром».

Фахівці «Житомирського бронетанкового заводу» під час модернізації бойової машини зосередились на заміні застарілих радянських двигунів на нові, більш потужні та економічні.

«Оновлена бойова машина – БТР-70Д (GM) отримала нові двигуни від американської корпорації General Motors та бойовий модуль «Дельта» з 23-мм автоматичною гарматою та цифровою системою управління вогнем. Завдяки новим двигунам GM-6.2 загальна потужність БТР-70Д зросла до 290 к.с., що на 50 к.с. більше за звичайний БТР-70. А максимальна швидкість збільшилась на 20 км/год – до 100 км/год. Ремоторизація значно підвищила питому потужність БТР, його мобільність на полі бою та надійність бойової машини», – інформують в «Укроборонпромі».


Відео з сайту «Укроборонпрому»

Тут також зазначають, що 11,6-тонний БТР-70Д(GM) оснащений новим бойовим модулем «Дельта», який озброєний 23-мм автоматичною гарматою та 7,62-мм кулеметом. Новий бойовий модуль за своїм озброєнням перевищує штатне озброєння БТР-70, на який встановлено 14,5-мм та 7,62-мм кулемети. Окрім того, бойовий модуль «Дельта» оснащений сучасною цифровою багатофункціональною системою управління вогнем з тепловізійною камерою, лазерним далекоміром, стабілізатором озброєння та системою захвату та супроводження цілей. Також на БТР-70Д можуть бути встановлені інші бойові модулі, в залежності від бажання замовника.

«Загалом БТР-70Д(GM), у порівнянні із звичайним БТР-70, що стоїть на озброєнні Збройних Сил України, має потужніше озброєння, двигун, більшу швидкість та кращу маневреність на полі бою. А використання сучасних бойових модулів дозволяє значно підвищити точність та ефективність вогню за будь-яких погодних умов та часу доби», – наголошують в «Укроборонпромі».

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році на Житомирському бронетанковому заводі для БМП-1 і БМП-2 «адаптували» німецькі двигуни замість російського УТД-20.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирський бронетанковий завод БТР  
Матеріали по темі