Влада

Поліція, Нацгвардія і ТОР: як в Житомирській облраді перед сесією зустрічали активістів

25 October 2018, 12:55

Вранці 25 жовтня перед сесію в холі приміщення обласної ради повно поліції. Перед початком сесії працівники облради разом із правоохоронцями видавали перепустки активістам, які хотіли бути присутніми на сесії. Більшість громадян отримували тимчасові документи, але були й такі, які не бажали цього робити.

Кілька представників громадських організацій вступили в словесну суперечку із поліцейськими і наголошували на своєму законному праві бути присутніми на сесії обласної ради. Однак до серйозних сутичок не дійшло і згодом активісти усе ж написали заяви, які подали до канцелярії.


Чи виступати активістам перед початком сесії, обговорювали вже у сесійній залі. Голова облради Володимир Ширма запропонував вислухати промови активістів наприкінці сесії. Це викликало обурення тих, хто все ж виступити хотів. Їх підтримали і окремі депутати. Голова облорганізації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська заявила, що таке ставлення до громадськості - прояв неповаги.

Володимир Ширма поставив на голосування пропозицію Анжеліки Лабунської, щоб дати можливість представникам громадських організацій виступити на початку сесії, але народні обранці її не підтримали.

Натомість, не чекаючи, поки активістам дадуть слово, активіст Олександр Коцюбко розпочав свій виступ просто в рупор. Паралельно продовжилась і робота сесії обласної ради.

Як повідомляв Житомир.info, більшість депутатів проти виступів активістів на початку сесії Житомирської облради, а «Батьківщина» і УКРОП – за.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія сесія обласної ради  
Матеріали по темі