Влада

В одному з лісгоспів Житомирської області збитки від «санітарної» рубки дерев складають 15 млн грн, – прокурор

25 October 2018, 17:09

У Житомирській області прокуратурою було зафіксовано «санітарну» вирубку дерев на 15 млн грн.

Про це під час сесії Житомирської обласної ради 25 жовтня розповів обласний прокурор Любомир Війтович, відповідаючи на запитання активістів щодо незаконного видобутку піску та вирубки дерев.

«Я поділяю вашу стурбованість і оцінюю боротьбу з тими питаннями, які ви озвучили в сесійній залі», - звернувся прокурор до громадських активістів.

«Щодо Стрижівки, вірно ви сказали, припинено видобування піску, є кримінальне провадження. Встановлена шкода на 181 млн грн, зараз кримінальне провадження знаходиться в головному слідчому управлінні СБУ в Києві. Якщо у вас є якісь дані, які стосуються незаконного видобутку піску – приходьте, я жодного разу не відмовив вам у прийомі громадян. По Харитонівці Коростишівського району – по цьому кримінальному провадження, яке було внесено ще у 2016 році, зроблений весь комплекс необхідних слідчих дій для того, аби припинити видобуток піску. І, на даний момент, за останніми даними, виїзду огляду місця події, видобуток піску там не здійснюється. Техніка стоїть, а видобуток не здійснюється. Що стосується санітарних рубок лісу: абсолютно поділяю вашу позицію і хочу сказати, що на даний момент, зараз, це тільки початок нашої роботи. Саме по Коростенському лісгоспі АПК, у нас є кримінальні провадження, в якому встановлено збитки під так звану санітарну рубку на 15 млн грн. По Коростенському дочірньому АПК – за результатами розслідування, кримінальне провадження направлене в Генеральну прокуратуру», – сказав Любомир Війтович.

Нагадаємо, приватне підприємство у с. Стрижівка Коростишівського району протягом 5 років незаконно видобуло пісок на суму понад 180 млн грн.

Як повідомляє Житомир.info, у червні 2018 року лісничі, екологи та активісти вирішували, як подолати всихання лісів у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Війтович прокурор вирубка дерев видобуток піску  
Матеріали по темі