Фоторепортаж

Чи змінився сквер Ольжича в Житомирі через рік після встановлення пам’ятника. Фоторепортаж

26 October 2018, 12:01

27 жовтня 2018 виповнюється рік, як в оновленому сквері на перехресті вулиць Перемоги та Ольжича в Житомирі встановили перший в Україні пам’ятник видатному поету, археологу, політичному діячу та почесному громадянину міста Олегу Ольжичу.

Цього дня біля бронзового Ольжича – вінок зі штучних квітів. Сквер майже не змінився: той самий газон, лавки з підніжками із дробленого каменю, декоративні кущі. З нового хіба що графіті на гранітному окантуванні і тротуарній плитці.

Рік тому урочисте відкриття бронзового пам’ятника зібрало більше сотні людей: громадських та політичних діячів, активістів, представників міської та обласної влади і простих житомирян. На відкритті пригадали, що Олег Ольжич (Олександр Кандиба) знав 13 мов і є «глою», про яку хочеться знімати фільми.

Реконструкцію скверу імені Ольжича за 2,5 мільйона гривень закінчили до Дня незалежності, 24 серпня 2017 року, однак його відкриття відклали до прибуття пам’ятника зі Львова, де він був виготовлений.

Раніше на цьому місці стояв гранітний пам’ятник червоному командирові Олександру Пархоменку, який 26 лютого 2015 року демонтували житомирські свободівці.

Подробиці з відкриття пам’ятника Олегу Ольжичу в Житомирі дивіться в сюжеті.

Фоторепортаж з відкриття пам’ятника Ольжичу дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам'ятник Ольжич сквер  
Матеріали по темі