Місто

На Корбутівці у Житомирі хочуть побудувати приватну школу

26 October 2018, 16:43

Релігійна організація «Делегатура Ордену Святого Франциска Сальського Львівської Митрополії Римо-католицької церкви в Україні» збудує нову школу у Житомирі.

Про це 26 жовтня домовилися міський голова Сергій Сухомлин та настоятель Делегатури Ордену Мар’ян Куц, уклавши меморандум про співпрацю, – інформує сайт Житомирської мерії.

За словами очільника Житомира, мова йде про зведення нової будівлі для школи «Всесвіт». Відповідно до меморандуму, міська рада виділяє земельну ділянку, фінансування ж проекту бере на себе Орден.

«У Житомирі з’явиться ще одна сучасна школа. Сьогодні підписав меморандум про співпрацю з настоятелем Делегатури Ордену Святого Франциска Сальського Львівської Митрополії Римо-католицької церкви в Україні Мар’яном Куцем. Домовилися про зведення нової будівлі для школи «Всесвіт» в районі Корбутівки. Місто бере на себе зобов’язання по виділенню землі та сприянню в реалізації проекту, фінансувати будівництво буде Орден», – зазначив міський голова.

Сергій Сухомлин також зазначив, що цей меморандум розглядатиметься на найближчій сесії міської ради.

Нагадаємо, 21 березня 2018 року Житомирський виконком одноголосно підтримав збільшення фінансування на підтримку навчання у приватних школах. Начальник управління освіти Житомирської міськради Валентин Арендарчук зазначав, що охочі відкрити у приватну школу в місті стикаються з фінансовими труднощами.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році депутати Житомирської міської ради прийняли рішення за рахунок коштів міського бюджету підтримати дітей, які навчаються у школах, що не належать до комунальної власності міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа меморандум будівництво  
Матеріали по темі