Україна

В Україні з’явилось чотириметрове яйце

25 April 2008, 12:10

У дитячиму парку розваг \"Лукомор\'є\", що у Севастополі, люблять звертати на себе увагу. Саме тут приготували і з\'їли найбільший в Україні бутерброд з ікрою, зібрали найбільший букет, встановили пам\'ятники неандертальцю і свині, фонтан з вогню і води, а також ялинку з комп\'ютерних мишок.

Тепер кримчани встановили в \"Лукомор\'ї\" найбільше в Україні великодне яйце. Його висота - 4 м 20 см. Національне досягнення в номінації \"розмір\" буде офіційно зафіксоване 27 квітня експертами Книги рекордів України.

 Розмальовувати писанку будуть більше 500 учнів
А в середу школярі 6-в класу севастопольської школи № 18 вже почали розпис гігантської \"писанки\".

За задумом директора \"Лукомор\'я\" Миколи Помогалова, до свята більше 500 діток спробують розмалювати гігантське яйце. Всі вони, як учасники встановленого рекорду, отримують іменний сертифікат від Книги рекордів України.

 Кожен з них отримає спеціальний іменний сертифікат учасника встановлення рекорду. Фото \"Сегодня\"
\"Пасхальні яйця в історії були різноманітними і дуже дорогими - Фаберже, з витіюватими розписами, але таких великих, принаймні на теренах СНД ще ніхто не робив\", - розповів представник Книги рекордів України Сергій Коновалов.

\"Пам\'ятником така споруда без дозвільних документів бути не може, але пам\'ятним знаком - можливо\", - додав експерт.

Каркас яйця має об\'єм 7,2 метри кубічні. Він виготовлений з металічних прутів і дерев\'яних брусків. Зверху яйце обшито звичайною фанерою і ґрунтоване шпаклівкою для замальовування.

Писанка виглядає як монолітна споруда, центральне місце композиції з різнокольоровим орнаментом на блакитному тлі займає ескіз храму адмірала Федора Ушакова, який ще планують побудувати у Севастополі. На зворотній стороні - портрет легендарного флотоводця.

Перші глядачі вже охрестили писанку \"адміральським яйцем\".

\"Були різні варіанти оформлення. Федір Ушаков недавно визнаний православною церквою святим, в його ім\'я будується храм поряд з нашим парком. І взагалі, для Севастополя це - легендарна особа\", - зазначає Микола Помогалов.

За матеріалами \"Сегодня\"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі