Здоров'я

Житомирські «швидкі» отримали від «Українського фонду благодійництва» спеціальні манекени та інше обладнання

2 November 2018, 21:24

2 листопада «Український фонд благодійництва» вже вкотре привіз допомогу медзакладам Житомира та області.

Підлокітні милиці, спеціальні манекени для транспортування постраждалих, термопледи, медична форма для працівників, а також хірургічне приладдя, калоприймачі та інший інструментарій і медичні матеріали – усе це ледь вмістилося в автомобіль.

За словами голови правління «Українського фонду благодійництва» Лесі Морозової, яка є координатором благодійної організації «Ліга благодійників» у Житомирській області, цього разу вони привезли цінне обладнання та розхідні матеріали, які знадобляться, перш за все, центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, але й для інших лікарень Житомирської області тут знайдеться чимало корисного

«Це допомога з Нідерландів для нашої Житомирської області. І на даний час вся ця допомога приходить на санавіацію. Так, ми привезли спеціальні манекени для транспортування постраждалих в катастрофах, термопледи, щоб вкривати хворих. За євростандартами такі засоби мають бути у кожному автомобілі швидкої допомоги, проте їх майже ніхто в нас не бачив. Привезли також багато калоприймачів, різного хірургічного приладдя для лікарень, медичні форми для працівників швидкої, утеплені желети. Я думаю, якщо в грошовому еквіваленті оцінити вартість, то в цьому автомобілі десь на 300 тис. допомоги. Але варто розуміти, що насправді цінність цього набагато більша, бо тут збережені людські життя», - розповідає Леся Морозова.

Головний лікар Житомирського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Сова подякував благодійникам і запевнив, що уся надана допомога найближчим часом надійде до бригад швидкої допомоги.

«Ми не беремо те, що буде лежати. І Леся Сергіївна, яка нам постійно допомагає, завжди запитує про наші потреби і максимально виконує наші запити. Тому це не буде лежати, це все одразу буде відправлене в машини швидкої допомоги, щоб покращити нашу роботу і мати можливість надати якісну допомогу нашому населенню по всій області», - розповів Анатолій Сова.

Нагадаємо, взимку 2018 року лікарні Житомира отримали від «Українського фонду благодійництва» партію ліків та дефібрилятори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Український фонд благодійництва Морозова Сова швидка допомога благодійність  
Матеріали по темі