Події

У Житомирській області поліція розшукала заблукалого дідуся-грибника, який ледь не замерз у лісі

7 November 2018, 17:52

Стомленого та замерзлого пенсіонера поліцейським вдалося знайти у лісовому масиві після майже 10-годинних пошуків.

Про це 7 листопада повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Повідомлення про зникнення 78-річного жителя м. Малина надійшло до поліції увечері 6 листопада. За словами дочки пенсіонера, ще уранці він поїхав мопедом до лісу збирати гриби. Пообіді вона не змогла з ним зв’язатися по мобільному, а близько 21.00, не дочекавшись на батька додому, забила тривогу.

«Ми розпочали низку заходів щодо розшуку чоловіка, адже розуміли, що часу обмаль: зараз холодні ночі і перебування у лісі у таку пору загрожує життю та здоров’ю людини. Попередньо встановили, що пенсіонер ймовірно знаходиться у лісовому масиві у районі с. Березине», - розповів начальник Малинського відділення поліції Олександр Гайовий.

Утім, нічні пошуки результату не дали а ближче до 7-ї ранку мобільний телефон заблукалого грибника знову з’явився у мережі. Дідусь тільки повідомив, що сильно замерз, однак де знаходиться – не знає.

«За допомогою технічних засобів ми змогли більш точно встановити квадрат пошуку і врешті відшукали пенсіонера у лісовому масиві», - зазначив Олександр Гайовий.

Поліцейські доставили заблукалого дідуся додому та передали під опіку дочці.

Поліцейські закликають жителів області відповідально ставитися до заходів безпеки під час походів до лісу.

«Обов’язково подбайте про справні та заряджені засоби зв’язку, візьміть з собою їжу та тепле пиття, одягайтеся по сезону. У жодному разі не вирушайте до лісу наодинці або у місця, яких ви не знаєте. Повідомляйте рідних та друзів, куди саме ви плануєте піти, домовтеся про підтримання зв’язку. У разі, якщо ви заблукали, негайно телефонуйте на спецлінію 101 чи 102 та дотримуйтесь рекомендацій, даних оператором», - закликають правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, в липні цього року в Олевському районі знайшли мертвою жінку, яка пішла до лісу по гриби і не повернулася.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП грибник розшук Малинський район 
Матеріали по темі