Політика

Житомирським депутатам не вистачило голосів для звернення до Верховної ради щодо мораторію на зростання ціни на газ

8 November 2018, 13:16

8 листопада депутати Житомирської міської ради на другому пленарному засіданні позачергової сесії ухвалили текст звернення щодо ціни на газ. Під час обговорення першою слово взяла голова фракції ВО «Батьківщина» в міській раді Любов Цимбалюк. За її словами, текст звернення не є досконалим, ба більше - деякі формулювання потрібно взагалі змінити.

«Насправді на сьогоднішній день це звернення виглядає знаєте як? Таке враження, що ще можна було би депутатів попросити, щоб вони стали на одне коліно і ще попросили що небудь, тому що такого беззубого звернення, як сьогодні у нас, напевне, ще міська рада не приймала ніколи. Ми все просимо, звертаємо увагу та переконливо просимо, ми не вимагаємо, а знову таки просимо, просимо переглянути. Сергій Іванович, ми нічого не просимо, ми маємо вимагати задля громади міста та задля громади України негайних змін і негайної відміни ціни на газ», - сказала Любов Цимбалюк.

Окрім того, депутат оголосила поправки, які пропонує фракція «Батьківщини».

«Наша фракція наголошує на тому, щоб поставили на голосування почергово пропозиції. Перше - щоб це звернення все ж таки було адресовано Президенту України Порошенку, друга пропозиція, щоб це звернення також було адресовано Верховній Раді, тому що ми пропонуємо в цьому зверненні зараз розглянути питання про те, щоб Верховна Рада внесла мораторій на підвищення ціни взагалі на зараз. Тому пропоную першими змінами запропонувати поставити на голосування, тільки окремо, щоб звернення надійшло до Президента України, і щоб це звернення адресувалося в Верховну Раду», сказала Любов Цимбалюк.


Голова фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» в міській раді Юрій Мойсеєв закликав депутатів не витрачати час на зайві обговорення і розглянути пропозиції депутатів.

«Ви знаєте, добре що ми так сильно переживаємо і хочемо в одному зверненні включити всі проблеми, які у нас є, і одразу одним звернення відправити до всіх, до кого можливо. Є пропозиції. Будемо голосувати за зміни, і далі ставимо його в цілому, голосуємо, бо немає часу. Дай Бог, щоб воно принесло якийсь результат, я дуже хотів би, але другий день витрачаємо час на балачки», - сказав Юрій Мойсеєв.

Після обговорення мер поставив на голосування звернення в цілому.

Згодом Сергій Сухомлин поставив на голосування пропозицію «Батьківщини», щоб включити до адресатів президента України та Верховну раду. Ці пропозиції підтримали 22 та 31 депутат відповідно.

Після цього Любов Цимбалюк закликала депутатів проголосувати за вимогу до Верховної ради: накласти мораторій на подальше підвищення ціни на газ. Втім, цю пропозицію підтримали лише 19 депутатів.

В цілому за текст звернення із врахуванням пропозицій проголосували 24 депутати міської ради.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 31 жовтня 2018 року 25 депутатів проголосували за доручення юридичному департаменту підготувати спільне звернення до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, але таке рішення не влаштувало фракцію ВО «Батьківщина».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія звернення  
Матеріали по темі