Місто

Депутати не дозволили збільшити витрати на святкування новорічних свят, влада Житомира шукатиме спонсорів

9 November 2018, 10:58

Депутати не дозволили збільшити до 700 тис. грн витрати на новорічні та різдвяні святкування.

Питання внесення змін та доповнень до Комплексної цільової програми розвитку культури «Нова основа культурного розвитку в місті Житомирі на 2018-2020 роки» розглядалося на сесії міської ради 8 листопада.

Мер Сергій Сухомлин двічі ставив цей проект рішення на голосування, але необхідної кількості голосів за його прийняття не було. Активно проти виступали голови двох фракцій – Опозиційного блоку Наталія Леонченко та ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк. Нагадаємо, обидві вони свого часу були секретарями міської ради, а зараз питаннями культури опікується секретар міськради Наталія Чиж.

Наслідки неприйняття рішення про збільшення коштів секретар міської ради після сесії прокоментувала Житомир.info.

«У нас в програмі є 460 тисяч на новорічні свята і 230 тисяч були не використані з інших заходів програми, вони були закладені в бюджеті. Депутати двічі поверталися до цього питання, міський голова ставив на голосування, але депутати не підтримали, не було більшості, щоб ці 230 тисяч перерозподілити і додати до новорічних свят. Але півтора місяці свят, десять великих заходів – і це все треба зробити за 460 тисяч гривень. При тому, що коли ми святкуємо два дні – Дні Європи або День міста – то це виходить десь 1 мільйон 600 тисяч. Це дуже цікаво, але будемо виходити якось (з ситуації), в нас є бізнес у Житомирі, не хочуть депутати давати – будемо просити бізнес, але дітей ми точно не залишимо без свята», - сказала Наталія Чиж.

Вона також розповіла про деякі заплановані заходи на новорічні та різдвяні свята.

«Розписана програма з 19 грудня, вона в нас так і називається – «Від Миколи до Водохреща». Плануємо загальноміську ходу з духовенством, діти будуть робити зірки і проведемо конкурс на саму гарну різдвяну зірку. Потім так, як ми розмальовували писанки, будуть розмальовувати чобітки, ми замовили такі чобітки Миколая, їх будуть розмальовувати і буде виставка. Є спонсори, які роблять велику гарну шопку з дерева, фігури в людський зріст. Є ще райдери артистів, і ще шиємо костюм Миколаю і двом янголам», - розказала секретар міської ради.

11

Нагадаємо, в січні 2018 року міська влада звітувала, що на організацію дитячих новорічних свят та подарунки дітям з міського бюджету було виділено близько 300 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, до Нового року у Житомирі пішохідну вулицю Михайлівську планують прикрасити підсвіченими парасольками, а на майдані Корольова хочуть встановити живу ялинку, яку подарують бізнесмени.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія Новий рік Чиж кошторис  
Матеріали по темі