Влада

​У Житомирській області створили управління Державної служби якості освіти

9 November 2018, 13:02

Уряд прийняв рішення про створення управління Державної служби якості освіти в Житомирській області.

Постанова Кабміну «Про утворення територіальних органів Державної служби якості освіти» від 7 листопада 2018 року опублікована на Урядовому порталі.

«Утворити як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби якості освіти за переліком згідно з додатком», - зазначається у тексті постанови Кабміну, у додатку до якої мова йде про створення в обласних центрах управлінь Державної служби якості освіти, в тому числі й у Житомирській області.

«Реалізація постанови забезпечить розподіл компетенції та сфер відповідальності між Державною службою якості освіти та місцевими державними адміністраціями обласного та районного рівнів в частині оцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти та державного нагляду (контролю)», - йдеться у повідомленні.

За інформацією Урядового порталу, це дозволить оптимізувати проведення інституційного аудиту закладів освіти, надання рекомендацій закладам освіти щодо організації та функціонування власної внутрішньої системи забезпечення якості освіти, проведення експертизи та затвердження нетипових освітніх програм загальної середньої освіти, акредитації неурядових професійних організацій/агенцій, що здійснюватимуть незалежне оцінювання якості освіти і освітньої діяльності закладів загальної середньої освіти.

Нагадаємо, в травні 2018 року Держслужба якості освіти затвердила 8 програм для першокласників за стандартами Нової української школи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта Кабмін Держслужба якості освіти  
Матеріали по темі