Суспільство

​У Коростенському суді відсутня табличка з назвою, немає пандуса та закриті туалети, - результати моніторингу

14 November 2018, 11:05

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Житомирській області Олена Коваленко та громадський монітор, фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Дар’я Гончарова провели моніторинговий візит до Коростенського міськрайонного суду.

Про це повідомляє сайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«Монітори зазначили, що у приміщенні суду відбуваються масштабні зміни. Уже завершено ремонт третього поверху, ведеться реконструкція фасаду, триває ремонт конвойного приміщення та кімнат для підсудних (засуджених) у судах, планується обладнання кімнат для спілкування з адвокатом та приміщення для ознайомлення з документами», - йдеться у повідомленні.

Крім того зазначається, що найближчим часом розпочнуться судові засідання на третьому поверсі, а це дасть змогу продовжити ремонтні роботи на першому та другому поверхах. Для людей з інвалідністю повинні обладнати зал судових засідань та туалетну кімнату на першому поверсі. Поки для цих людей можливість безперешкодного відвідування судових засідань відсутня. На момент перевірки був ще не побудований пандус і відсутня кнопка виклику для осіб з інвалідністю.

Моніторингова група виявила і недоліки. Зокрема, на фасаді приміщення не було таблички з назвою установи. Крім того, при наявності чотирьох кварцових ламп відсутні журнали кварцування, вільний доступ до вбиральні забезпечено лише на першому поверсі, а вбиральня на другому поверсі замкнута на ключ, який є лише у працівників суду. Також у приміщенні вбиральні на другому поверсі порушується право на приватність - відсутні двері в кабінках.

Кількість кімнат для підсудних (засуджених) не відповідає нормативам. Зі слів співробітників, під час ремонту планується переобладнати кількість таких кімнат у відповідність до існуючих норм.

«Всі зазначені порушення із наданням відповідних рекомендацій щодо їх усунення будуть направлені до керівництва Державної судової адміністрації в Житомирській області», - повідомляє сайт Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

Як повідомляв Житомир.info, цьогоріч у Коростені планували за 16 млн грн капітально відремонтувати приміщення міськрайонного суду, але аудитори виявили порушення у сфері закупівель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Коростень капремонт моніторинг  
Матеріали по темі