Події

У Житомирі затримали двох військових, які продавали вибухові речовини, привезені із зони ООС

15 November 2018, 15:11

15 листопада поліцейські ГУНП разом з співробітниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону викрили двох військовослужбовців однієї з частин у продажі вибухових речовин. Під час слідчо-розшукових дій вилучено близько 2,6 кг, ймовірно, пластиду, 2 тротилові шашки, детонатор та 33 тисячі гривень.

Про це інформує прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Поліцейські служби детективів слідчого управління ГУНП спільно з оперативниками Житомирського відділення поліції та працівниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону затримали двох військовослужбовців, які несуть службу в одній з частин обласного центра. У рамках кримінального провадження правоохоронці задокументували спробу чоловіків продати вибухові речовині, а саме близько 2,6 кг, попередньо, пластиду, 2 тротилові шашки та детонатор. За наявною інформацією, вони привезені ними із зони проведення операції об’єднаних сил. Обидва військовослужбовці затримані у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУНП, за місцями їх проживання проведено обшуки та вилучено 33 тисячі гривень, ймовірно, отриманих у результаті збуту вибухової речовини, наркотичні засоби та інші свідчення протиправної діяльності.

Досудове розслідування проводиться за ст. 263 (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут, вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

У прес-групі СБУ зазначили, що правоохоронці затримали двох зловмисників на одній із вулиць Житомира під час чергової спроби продажу майже двох із половиною кілограмів пластиду, двох тротилових шашок загальною вагою чотириста грамів та засобів детонації до них на тридцять три тисячі гривень.

«У ході санкціонованих обшуків правоохоронці виявили у зловмисників також амфетамін та марихуану. Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності, та джерел походження вибухових речовин», - повідомили в СБУ.

Як повідомляв Житомир.info, 20 жовтня 2016 року у ході санкціонованого обшуку у будинку жителя с. Денишів Житомирського району оперативники виявили набої калібру 5,45 мм. За попередніми даними, чоловік міг привезти патрони із зони проведення АТО.

10 березня 2017 року під час санкціонованого обшуку у будинку жителя Ємільчинського району поліцейські виявили гранату «Ф-1» з підривачем. Небезпечний боєприпас було вилучено та направлено на експертне дослідження. За попередніми даними, 37-річний господар будинку привіз гранату із зони проведення АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП СБУ військові вибухові речовини ООС  
Матеріали по темі