Суспільство

Після введення штрафів до 120 тис. грн у Житомирській області удвічі зросла легалізація працівників

20 November 2018, 13:13

У жовтні 2018 року в Житомирській області офіційно працевлаштували 16 тисяч 623 найманих працівників, що у 2,2 рази більше, ніж у серпні цього року.

Про це 20 листопада Житомир.info повідомила прес-служба управління Держпраці у Житомирській області, посилаючись на дані ОДА.

«За даними Житомирської обласної державної адміністрації, спостерігається позитивна тенденція у напрямку подолання незадекларованої праці. Зокрема, у жовтні офіційно працевлаштовано 16623 найманих працівника, що у 2,2 рази більше, ніж у серпні цього року, тобто до прийняття Урядом розпорядження № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». У вересні 2018 роботодавці області офіційно оформили працю 11,6 тисячі найманих осіб», - поінформувала прес-служба управління.

На 15 листопада 2018 року у Житомирській області виявлено 63 працівника, допущених до роботи без належного оформлення трудових відносин. З 38 з них вже уклали трудові договори.

Нагадаємо, з 5 жовтня 2018 року фіскальна служба спільно з Держпраці активізувала раптові перевірки роботодавців для виявлення неоформлених працівників. Факт допущення неоформленого найманого працівника до роботи може обернутися до керівника штрафом у розмірі 30 мінімальних зарплат, або майже 120 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, днями на одному з будівельних підприємств Житомира виявили 21 неоформленого працівника і наклали штраф у розмірі понад 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робота роботодавець ДФС податкова перевірка  
Матеріали по темі