Влада

​У день ДШВ у Житомирі десантники відточували свою майстерність та отримували державні нагороди від Порошенка

21 November 2018, 18:47

З нагоди відзначення Дня Десантно-штурмових військ на полігоні під Житомиром відбулись тактичні навчання підрозділів ДШВ. Саме так, відточуючи свою майстерність, військовослужбовці відзначають своє професійне свято, запроваджене рік тому.

Під час навчань бійці подолали водну перешкоду на техніці, літаки-винищувачі здійснили авіа-удар по силам умовного противника, а також відбулось десантування військової техніки та особового складу.

Спостерігали за майстерністю десантників президент України Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, командувач ДШВ, Герой України Михайло Забродський та народні депутати України.


«Давня і недавня історія навчили нас, що є одна найнадійніша гарантія нашої української державної незалежності і безпеки громадян України. Цією гарантією є наша армія. Це – люди в погонах, професійні, патріотичні, мужні захисники народу і держави. Це воїни, які за минулі 4 роки буквально воскресили Збройні сили України, вивели їх зі стану руїни, навчились воювати і перемагати. Тому кожний мій приїзд до військових - це не лише вимоглива перевірка верховного головнокомандувача Збройних сил України, але й дуже гарна нагода від усього українського народу подякувати вам, дорогі воїни, за вашу ратну службу», - звернувся до особового складу ДШВ, який брав участь у навчаннях, президент України Петро Порошенко.

День Десантно-штурмових військ відзначається в Україні вдруге і дата для цього свята обрана невипадково.

«Рік тому мною було прийнято рішення встановити свято новостворених Десантно-штурмових військ Збройних сил України в день їх небесного покровителя - архистратига Михаїла, який, за церковним переданням, перший поведе воїнів світла на бій із силами темряви в день останньої битви. Битви добра зі злом. Запроваджено нову назву - Десантно-штурмові війська Збройних сил України. І нова назва точно відповідає цілям і функціям цього роду військ в умовах сучасних бойових дій, в умовах гібридної війни. Символічним є і нове гасло: “Завжди перші”. За цим стоять покоління українських десантників, за цим стоїть покликання справжнього десантника: за будь-яких обставин досягнути стовідсоткового успіху у виконанні бойових завдань», - сказав президент.

Петро Порошенко також нагородив військовослужбовців ДШВ державними нагородами. Зокрема, 14 воїнів-десантників отримали високі державні відзнаки – ордени «За мужність» та ордени Богдана Хмельницького.

«Український народ пишається вашим братерством перших і бажає вам завжди повертатись без втрат з найскладніших завдань. Нехай весь український народ, нехай наші друзі з-за кордону та й наші вороги дивляться, як змінились, як укріпились Десантно-штурмові війська України», - сказав Петро Порошенко.

Фоторепортаж з тактичних навчань на полігоні під Житомиром дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2017 року президент України Петро Порошенко офіційно вдягнув на десантників марунові берети та перейменував ВДВ у ДШВ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ десантник нагорода орден Порошенко навчання полігон  
Матеріали по темі