Місто

Житомирська міськрада запустила на паперову фабрику тимчасовий маршрут №20, який не возить пенсіонерів безкоштовно

23 November 2018, 13:37

22 листопада на профільній транспортній комісії у Житомирі вирішили питання відкриття маршруту №20 сполученням від вулиці Андріївської до силікатного заводу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник автобусного парку ТТУ Роман Мусійчук.

«Питання транспортного сполучення мікрорайону Паперова фабрика сьогодні (22 листопада) на профільній транспортній комісії - вирішено! Яким чином: Відкрито міський маршрут № 20, який буде обслуговувати ТОВ "САВ - ТРАНС" сполученням "Андріївська - Автовокзал - Бориса Тена - В. Бердичівська - І.Гонти - Силікатний комбінат", шляхом комбінування з приміським маршрутом № 110 "Сонячне - Андріївська". Тобто по факту відкрито ще один міський маршрут.

Депутат від мікрорайону Паперова фабрика Ivan Martynchuk сьогодні на комісії підтвердив, що даний маршрут цілком задовольняє мешканців району. Тобто, по факту, проблему з перевезенням вирішено по мікрорайону з центром міста, автовокзалами та ж/д вокзалом та мікрорайоном Крошня!

В деяких питаннях місцеві активісти, зокрема Dmitriy Antonetz, не задоволені даним рішенням, щодо нового автобусного маршруту, а по суті це пільгове перевезення пасажирів, яке на даний час ТОВ "САВ - ТРАНС" не здійснюється, хоча це є міський автобусний маршрут і має виконувати рішення Виконавчого комітету міста щодо перевезення пільгових категорій громадян, адже плату воно бере саме згідно цього рішення.

Директор ТОВ "САВ - ТРАНС" Дмитро Місюра, пояснює що підприємство не може накатувати новий маршрут, нести великі затрати по паливу та й ще перевозити пільговиків, більше того договір на перевезення заключено на місяць для накатки маршруту.

Що робити з комунальними автобусами, які по факту курсують тими ж вулицями що і новий маршрут: Я, як керівник автобусного парку, не бачу економічної доцільності подальшого функціонування спеціального маршруту 53-С сполученням "Силікатний комбінат - обласна лікарня", адже він повністю дублюється новим приватним автобусним маршрутом. Тому буду виходити з ініціативою його закриття з понеділка. Щодо дублювання новим маршрутом № 20, яке обслуговує приватне підприємство, наших комунальних 53 та 53А на окремих ділянках маршруту то час покаже», – написав Роман Мусійчук.

Нагадаємо, депутат Житомирської районної ради від Радикальної партії Ляшка Роман Мусійчук був призначений начальником автобусного парку ТТУ з 11 вересня 2018 року.

23 листопада у коментарі Житомир.info начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міськради Михайло Грищук зазначив, що керівник автобусного парку ЖТТУ Роман Мусійчук не вірно доніс до людей інформацію щодо №20 маршруту.

«Хто такий Роман Мусійчук – це маленький керівник підрозділу ТТУ. Яке він має юридичне право давати якісь коментарі, інформацію? Вона не достовірна в тій частині, що не вірно подана. По-перше, 20 числа у нас була заключна угода із перевізником, який протягом місяця (це угода на місяць), має обкатати новий маршрут і вивчити, як повинен працювати. Це маршрут №20. Його сполучення – це вулиця Андріївська і до силікатного заводу. Перевізник пропонує, і подав заявку про те, що буде їздити 10 автобусів. Ці автобуси великі. Вчора на комісії прийшов депутат, який має округ в цьому районі і ще ряд людей повідомили, що задоволені цим маршрутом, бо багато автобусів появилось. Якщо це міський маршрут, то він має працювати відповідно до рішень виконавчого комітету. Щодо маршруту №53-С – це питання на порядку денному. Спочатку маємо вирішити людську проблему, і відповідно, якщо №20 маршрут зарекомендує себе, однозначно ми №53-С будемо знімати», - сказав Михайло Грищук.

Депутат міської ради Іван Мартинчук уточнив Житомир.info, що маршрут курсує з 20 листопада, і безкоштовно їздять тільки учасники АТО.

«Маршрут курсує з вівторка. Безкоштовно їздять тільки учасники АТО та школярі за 2 грн, пенсіонери – платять», - сказав Іван Мартинчук.

Зазначимо, що обслуговує №20 маршрут ТОВ «САВ – ТРАНС», яке належить родині Савіцьких, представник якої Владислав Савіцький є депутатом Житомирської міської ради від Радикальної партії Ляшка.

Нагадаємо, з 20 листопада приміський маршрут №110 продовжили до житомирської «Паперової фабрики».

Як повідомляв Житомир.info, з 13 серпня 2018 року в Житомирі запустили комунальні автобуси по маршруту 53-С – від Смолянки до силікатного заводу.

4 вересня 2018 року заступник міського голови Дмитро Ткачук розповів, скільки пасажирів перевозить за день комунальний автобус 53-С.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мусійчук Грищук Мартинчук перевізник маршрут  
Матеріали по темі