Місто

​Заступник мера розповів про ситуацію на дорогах і роботу громадського транспорту у Житомирі

25 November 2018, 15:43

У Житомирі пообіді 25 листопада комунальний транспорт працює в повному складі, приватні перевізники частково не вийшли на маршрути.

Про ситуацію на дорогах та роботу громадського транспорту Житомир.info розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«З самого ранку у зв’язку з погодними умовами і станом доріг, звичайно, були проблеми. По приватним перевізникам ряд маршрутів не вийшли на маршрут в повному обсязі. На даний момент ситуація, в принципі, залишається такою ж: у деяких випуск частковий. Що стосується трамваїв і тролейбусів, то зранку спостерігалась та ж сама картина. Зранку випуск був збитий по часу. Попри те, що і зараз їздять не по розкладу, випуск є повним – тобто 53 тролейбуси і 10 трамваїв курсують згідно нарядів, які на вихідний день і передбачені. По комунальному автобусу: якщо по першій зміні був ряд збоїв, то вже друга зміна зараз намагається працювати у повному складі. Швидкісний режим, звісно, уповільнений, тому розкладу часто не дотримуються. Але з комунальним транспортом простіше, бо випуски забезпечені», - розповів про роботу громадського транспорту станом на 15.00 Дмитро Ткачук.

Щодо роботи приватних перевізниках Дмитро Ткачук додав, що багато маршруток не виїхали на рейс, та, навіть, деякі, які з’явились на маршруті, з часом мусили поз’їжджати.

«На центральних вулицях рух забезпечений. Що стосується віддалених районів, де менш спрацювали комунальники по посипанню, перевізники там не ризикують, бо це не лише питання збереження транспорту, а, в першу чергу, відповідальність за безпеку людей», - розповів Дмитро Ткачук.

За словами заступника мера, щодо ДТП в поліції повідомляють про їх відносно незначну кількість у Житомирі.

«Але, я думаю, що це, скоріше за все, завдяки тому, що транспорту в місті практично немає, бо більшість водіїв все ж утримались від поїздок», - додав Дмитро Ткачук.

Як повідомлялось зранку 25 листопада на житомирському автовокзалі скасували більшість міжміських рейсів.

Нагадаємо, вранці 25 листопада дороги Житомира перетворились на суцільну ковзанку. Комунальники з 4-ї години ранку посипали вулиці піщано-сольовою сумішшю і планували до 14.00 посипати усі дороги і тротуари.

Як повідомляв Житомир.info, синоптики попереджали про дощ та мороз у Житомирі на вихідних, 24 та 25 листопада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога маршрутка ожеледиця маршрут перевізник тролейбус трамвай Ткачук  
Матеріали по темі