Культура

Конкурсна комісія обрала кандидата на посаду директора Житомирської філармонії – дружину депутата облради

26 November 2018, 15:00

Конкурсна комісія визначилася з кандидатом на посаду генерального директора комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради.

Про це 26 листопада повідомила прес-служба Житомирської обласної ради.

Документи на посаду директора комунального підприємства від громадськості приймалися упродовж 30 днів з дня оголошення конкурсу.

«Очолити комунальну установу виявили бажання чотири кандидати: Наталія Журбей, заступник генерального директора з рекламно-інформаційної діяльності Житомирської обласної філармонії; Тетяна Руденька, директор з управління персоналом підприємства та викладач Житомирського коледжу культури за сумісництвом; Валерій Луговський, художній керівник філармонії та викладач Житомирського музичного училища; Олександр Зайченко, який перебуває на обліку в Житомирському центрі зайнятості», – інформують в облраді та зазначають, що всі документи претендентів відповідали кваліфікаційним вимогам, передбаченим чинним законодавством, тому усі були допущені до участі у конкурсі.

Претенденти поділилися власним досвідом роботи, окреслили перспективи розвитку комунальної установи та представили програми діяльності Житомирської обласної філармонії на рік та п’ять років.

«Конкурсна комісія, вислухавши кандидатів, більшістю голосів, віддали перевагу Тетяні Руденькій (виділено редакцією), а саме за її кандидатуру проголосували 7 членів комісії. Остаточне рішення щодо призначення її на посаду прийматимуть депутати на черговій сесії обласної ради», – зазначають у прес-службі.

Нагадаємо, Тетяна Руденька протягом 7 років працювала артисткою драми Житомирського обласного музично-драматичного театру імені Кочерги, у 2001 заснувала ГО «Молодіжний театр «Гелікон». З 2005 року за сумісництвом працювала в Житомирському училищі культури викладачем режисерських дисциплін. Звільнилася з театру і очолила режисерську кафедру. Нині працює на ТОВ «АЛЕНРУД» на посаді директора з управління персоналом та продовжує викладати в коледжі культури і мистецтв ім. І Огієнка.

Чоловік Тетяни Руденької – Андрій Руденький – виконавчий директор ТОВ «АЛЕНРУД», депутат Житомирської облради від БПП «Солідарність», член постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності. Андрій і Тетяна Руденькі – засновники ТОВ «Компанія «Руден» у Черняхові, яке виробляє печиво і тістечка.

Як повідомляв Житомир.info, нині директором комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради вже 8 років є Заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства Петро Даценко. У коментарі Житомир.info 16 жовтня він сказав, що 13 грудня 2018 в нього закінчується 5-річний контракт з облрадою, і намірів повторно подавати документи ще на один термін він не має.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: філармонія облрада контракт кандидат  
Матеріали по темі