Влада

Введення воєнного стану не позначиться на житті Житомирської області, – голова ОДА Ігор Гундич

29 November 2018, 12:48

Введення воєнного стану в 10 областях України жодним чином не позначиться на житті Житомирської області. Про це 29 листопада на брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Ігор Гундич. Разом із тим, очільник області закликав людей не панікувати, не піддаватися провокаціям, не вірити чуткам, а перевіряти достовірність інформації на офіційних сайтах.

«На життя в Житомирській області введення воєнного стану в Україні абсолютно ніяк не впливає. На сьогодні область працює у тому режимі, як і працювала. Людям немає чого хвилюватися, господарський комплекс працює, ведуться ті роботи, які мають проводитися. Вибори в ОТГ, які заплановані на 23 грудня, обов’язково відбудуться, тому що наша область не потрапила у 10 областей, у яких вводиться воєнний стан. Наголошую на тому. Я хотів би заспокоїти всіх мешканців Житомирської області щодо того, що зараз є різні інсинуації. До прикладу, читаю в Інтернеті, що по інших областях, де введений воєнний стан, починають смс-ки розсилати. Я хотів би, щоб населення області не велося на ці провокації та не накручувати себе. Не потрібно бігти купувати цукор, гречку, запасатися. В першу чергу воєнний стан введений для заходів безпеки, заходів оборони. Він в першу чергу стосується силовиків та військових. Навіть у тих областях, де є воєнний стан, це не стосується населення. Там не проводиться загальновійськова мобілізація, немає конфіскації майна, авто. Для того, щоб ми могли миттєво реагувати, вздовж кордону України з Росією,в 10 областях введений воєнний стан», - розповідає голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.


Також голова облдержадміністрації зауважує: нині немає потреби створювати в області ради оборони. Усі працюють в звичному режимі. Втім, у разі потреби, область буде готова надати усю потрібну допомогу, у тому числі у приймати евакуйоване населення.

«У випадку, якщо буде ситуація, буде пряме вторгнення і буде прийнято рішення робити евакуацію населення з 10 областей, Житомирщина буде готова приймати населення. Воєнний стан, у разі невторгнення на нашу територію, мінімально буде стосуватися населення, і я не хотів би, як голова ОДА, зараз накручувати ситуацію, створювати штаби оборони, ради оборони. Навіть, якщо вона буде створюватись, то це документ під грифом таємно, і про це знатиме обмежене коло осіб. Повторюю, на населення це не впливає, область працює у звичайному режимі», - наголосив очільник області.

Нагадаємо, введення воєнного стану в окремих областях України залишається топ-темою для обговорень. Наскільки обізнані у цьому питанні житомиряни дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, Генштаб просить не знімати пересування військової техніки та особового складу ЗСУ і нагадує, що збиватиме «дрони».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: воєнний стан Гундич  
Матеріали по темі