Події

У Житомирі безхатченко грівся у сараї та ледь не спалив сусідні будинки

3 December 2018, 12:27

На Крошні у Житомирі палала господарча будівля, полум’я від якої ледь не перекинулось на будинки поруч.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС України в Житомирській області.

2 грудня, о 07:53, до служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення про пожежу в господарчій будівлі по вул. Гранітна. За вказаною адресою виїхали фахівці 11 та 1 державних пожежно-рятувальних частин.

«З’ясувалося, що на території приватного обійстя горіли більша частина даху та одне із приміщень цегляного сараю. Існувала загроза поширення полум’я на поруч розташовані два житлові будинки – власника господарства та сусідів. Зусилля вогнеборців були одночасно спрямовані на гасіння та на захист сусідніх будівель. О 08:37 пожежу локалізовано, а о 09:45 – ліквідовано. Бійці ДСНС відбили полум’я від частини даху та ще одного приміщення. Внаслідок надзвичайної події знищено 40 кв. м покрівлі та приміщення, з якого, припускають, й почалося загоряння», – інформують у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Зі слів сусідів, господар обійстя там не проживав, натомість вони бачили безхатченка, який ночував у сараї та час від часу протоплював стару потріскану піч. Ймовірно, від димаря загорілося дерев’яне перекриття та далі полум’я могло поширитись на покрівлю. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2018 року на вулиці Покровській у Житомирі горів підвал багатоповерхівки. З пожежі врятували безхатька.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники безхатько безхатченко  
Матеріали по темі