Події

На підприємстві в Житомирській області загинув робітник, у Держпраці провели розслідування

5 December 2018, 14:45

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався з працівником Житомирської філії товариства з обмеженою відповідальністю «Аскона-Південь».

Про це 5 грудня поінформувала прес-служба управління Держпраці в Житомирській області.

«16 липня 2018 року, у цеху по виготовленню пінополістирольних блоків та плит, не побачивши старшого майстра виробничої дільниці, який попередньо зайшов до сушильної камери, працівники підприємства почали завантаження сировини в накопичувальний бункер вспінювача гранул пінополістерола. Під час запуску відповідного механізму працівники почули нехарактерний звук у сушильній камері. Після її відкриття вони виявили потерпілого, якого притиснуло заслінкою до люка вивантаження сировини. Внаслідок дії на його організм підвищеного барометричного тиску в камері, працівник помер на місці події», - йдеться у повідомленні.

«Під час спеціального розслідування експерти дослідили технологічну лінію для виробництва пінополістирольних блоків та плит із гранул вспінюючого полістирола, придбану за кордоном, та встановили, що обладнання на лінії експлуатується без проведення його експертизи на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці, що чинні на території України. Члени комісії також встановили, що потерпілого допустили до виконання робіт, які не входили до його посадових обов’язків та без проходження ним відповідних інструктажів з охорони праці. За результатами спеціального розслідування комісія визначила 3 посадові особи товариства, дія або бездіяльність яких призвели до настання нещасного випадку та запропонувала проведення заходів щодо усунення причин його виникнення у зазначені строки. Даний нещасний випадок визнається таким, що пов’язаний з виробництвом», - розповіли у прес-службі.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2018 року під час ремонту кабіни мостового крана електромонтер Житомирського заводу огороджувальних конструкцій впав з висоти та загинув на місці події. Управління Держпраці у Житомирській області утворило комісію, яка проводила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком. Комісія зробила висновок, що нещасний випадок настав через власну необережність електромонтера.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраці підприємство робітник  
Матеріали по темі