Події

​У Житомирській області оштрафували командира військової частини, який не доповів про крадіжку

11 December 2018, 13:18

У Житомирській області оштрафували командира однієї з військових частин, який не доповів про крадіжку військового майна.

Про це Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Командир однієї з військових частин що дислокується на Житомирщині всупереч встановлених вимог нормативно правових актів та Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, не доповів у військову прокуратуру Житомирського гарнізону Центрального регіону України про подію кримінального правопорушення - крадіжку військового майна, що мало місце на території розташування підрозділів військової частини, у зв’язку з чим, в подальшому правоохоронним органам не дозволило оперативно провести першочергові слідчі дії, для повного, швидкого розкриття злочину та створило умови для втрати доказів у кримінальному проваджені», - повідомили у військовій прокуратурі.

У зв’язку з цим, військовою прокуратурою Житомирського гарнізону зайнято принципову позицію та за фактом недбалого ставлення до військової служби складено та направлено до суду протокол щодо полковника М. за ознаками адміністративного правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 17215 КУпАП (Недбале ставлення військової службової особи до військової служби).

В подальшому, за результатами розгляду вищезазначеного адміністративного протоколу судом полковника М. визнано та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 2 465 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області взяли під варту солдата-контрактника, який вкрав з військової частини обладнання на 800 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка військова частина військова прокуратура штраф  
Матеріали по темі