Події

Молодик їздив по селах Житомирської області під виглядом соцпрацівника і виносив з осель гроші

13 December 2018, 15:59

У Брусилівському районі Житомирської області затримали крадія, який називався соціальним працівником.

Про це 13 грудня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«12 грудня до дільничних офіцерів звернулись дві жительки села Приворіття із повідомленням про крадіжки грошей з їх осель. Поліцейські швидко зоорієнтувались в ситуації і за описом встановили та уже за годину затримали підозрілого молодика, який обікрав пенсіонерок», - повідомляє поліція.

Дільничні офіцери працювали у селі, спілкуючись з місцевими жителями за поданими ними раніше заявами щодо тих чи інших питань, коли з проміжком у півтори години до них звернулись дві пенсіонерки із подібними повідомленнями, - описує подробиці події відділ комунікації.

У першому випадку 53-річна жінка, повернувшись додому, виявила відкрите металопластикове вікно у власному будинку та зникнення 28 тисяч гривень заощаджень. Інша заявниця, 82-річна бабуся, розповіла поліцейським, що до її хати зайшов незнайомець, який назвався соціальним працівником. Молодик попросив у пенсіонерки ручку та папір, мовляв, необхідно оформити деякі документи. Допоки жінка шукала потрібне, незнайомець встиг знайти в її будинку близько 3 тисяч гривень та мобільний телефон, які і викрав.

«Пенсіонерка змогла описати зовнішність молодика, а також відзначила, що він прийшов пішки. Тож поліцейські, сподіваючись, що далеко він втекти не міг, розпочали відпрацювання села. На одній з вулиць Приворіття дільничні таки помітили схожого до опису потерпілої немісцевого парубка. Його затримали, а під час огляду ще й вилучили викрадені у бабусь речі та гроші», - інформує поліція.

Молодик виявився 22-річним жителем міста Малин Житомирської області, який опинився у селі Брусилівського району без видимої причини чи потреби.

Злодія затримали, триває досудове розслідування. За заподіяне чоловікові загрожує в’язниця на термін від 3 до 6 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гроші крадіжка злодій соцпрацівник  
Матеріали по темі