Політика

Як житомирські нардепи-мажоритарники голосували за «російську» церкву та мораторій на продаж землі

21 December 2018, 10:03

Верховна Рада 20 грудня проголосувала за законопроект, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву, вказавши свою приналежність до Росії.

Це рішення підтримали 240 народних депутатів з 289 присутніх у сесійній залі.

«Закон зобов’язує релігійну організацію (об’єднання), яка входить до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та тимчасово окупувала територію України, відображати її приналежність до релігійної організації (об'єднання) за межами України шляхом обов'язкового відтворення у своїй назві повної статутної назви такої релігійної організації (об'єднання) з можливим додаванням слів «в Україні» та/або позначення свого місця в структурі іноземної релігійної організації. Закон визначає ознаки входження релігійної організації до таких релігійних організацій та зобов’язує відповідні релігійні організації (об'єднання) протягом чотирьох місяців внести передбачені цим законом зміни до своєї офіційної назви та до свого статуту (положення)... Закон обмежує доступ священнослужителів таких релігійних організацій (об’єднань) у частини, з’єднання Збройних сил та інших військових формувань України тощо», - інформує прес-служба Верховної Ради.

Під час голосування за цей проект закону з шести нардепів-мажоритраників від Житомирської області «за» був лише один – Павло Дзюблик (Народний фронт). Були відсутні під час голосування Володимир Арешонков, Олександр Ревега (обидва – Блок Петра Порошенка), Борислав Розенблат (позафракційний) та Віктор Развадовський (група «Відродження»). Володимир Литвин (позафракційний) за законопроект не голосував.

На вечірньому пленарному засідання цього ж дня депутати продовжили мораторій на продаж землі: «за» проголосували 231 з 331.

«Законом продовжено дію мораторію на купівлю-продаж та відчуження іншими способами земельних ділянок сільськогосподарського призначення та на внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств «до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року», - повідомляє сайт Верховної Ради.

За продовження мораторію віддали свої голоси чотири житомирських нардепа-мажоритарника: Володимир Арешонков, Олександр Ревега, Володимир Литвин та Віктор Развадовський. Борислав Розенблат утримався, а Павло Дзюблик не голосував.

Як повідомляв Житомир.info, у Києві 15 грудня 2018 року під час Собору обрали предстоятеля Єдиної української православної церкви, який отримає Томос з рук Вселенського Патріарха Варфоломія, а делегація Житомирської області цього дня долучилася до об’єднавчої молитви в столиці України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВРУ нардеп земля церква  
Матеріали по темі