Суспільство

Жителі Житомирської області поїхали до Києва на об'єднавчу молитву

15 December 2018, 11:00

Серед тисячі людей, які прибули 15 грудня до Києва на об'єднавчу молитву є і представники Житомирської області. Люди зібралися площі перед собором святої Софії, де має відбутися Об’єднавчий собор Української православної церкви. Це зібрання має формально створити єдину незалежну церкву, ухвалити її статут і обрати предстоятеля.

На своїй сторінці у Facebook голова Житомирської ОДА Ігор Гундич написав, що область підтримує українську автокефальну церкву спільною молитвою у столиці.

«Житомирщина. ЗА Об’єднавчий Собор! Підтримуємо Українську автокефальну церкву у спільній молитві», - написав Ігор Гундич.

Нагадаємо, 11 грудня представники облдержадміністрації, Ради християнських церков області та релігієзнавці під час конференції на тему «Надання Томосу Українській церкві» обговорили, як дане рішення у подальшому вплине на статус, назву, та майно релігійних організацій на території Житомирщини.

Спільне звернення щодо створення єдиної православної церкви до керівників єпархій УПЦ МП 20 листопада підписали керівники області та мер Житомира. Медики області, у свою чергу, закликали митрополита Житомирського і Новоград-Волинського УПЦ Никодима та митрополита Овруцького і Коростенського УПЦ Віссаріона підтримати створення в Україні єдиної помісної церкви.

Як повідомляв Житомир.info, керуючий Житомирською єпархією УПЦ КП розповів про наслідки та процес отримання Томосу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гундич Київ молитва об'єднавчий собор  
Матеріали по темі