Політика

ЦВК затвердила календарний план на вибори президента та оприлюднила адреси окружних комісій у Житомирській області

21 December 2018, 17:39

На черговому засіданні Центральної виборчої комісії 20 грудня затвердили календарний план підготовки та проведення чергових виборів президента України 31 березня 2019 року.

Про це повідомляє сайт ЦВК.

«Комісія затвердила Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Відповідну постанову ЦВК буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії. Також затверджено Порядок контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України, встановлений Центральною виборчою комісією спільно з Національним банком України та Міністерством інфраструктури України за погодженням із Національним агентством з питань запобігання корупції», - інформує Центрвиборчком.

У документі зазначається, що з 31 грудня до 3 лютого 2019 року включно дозволяється офіційне висунення кандидатів і подача документів для реєстрації, останній день реєстрації – 8 лютого.

Передвиборну агітацію кандидат може проводити з наступного дня після його реєстрації і до 24:00 год. 29 березня.

Зареєстровані кандидати зможуть офіційно відмовитися від балотування до 7 березня і до 8 березня включно ЦВК зможе скасувати реєстрацію таких кандидатів і затвердити текст виборчого бюлетеня.

Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні – до 12 березня. Також оприлюднена інформація про адреси місцезнаходження приміщень, які надаватимуться окружним виборчим комісіям з виборів президента.

До 22 березня включно Державний реєстр виборців повинен передати дільничним комісіям попередні списки виборців та іменні запрошення на вибори. До 25 березня включно виборці зможуть звернутися до дільничної комісії або органу ведення Держреєстру про невключення до списку, неточності внесених даних або із заявою про бажання змінити на виборах місце голосування.

У календарі вказується, що голосування на виборах президента пройде з 8:00 до 20:00 31 березня 2019 року. Після цього окружні комісії зобов'язані до 5 квітня включно встановити підсумки голосування в округах, а ЦВК до 10 квітня включно має визначити результати по Україні.

Офіційно оприлюднені результати і рішення про призначення другого туру виборів в разі його прийняття мають бути до 13 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, опитування, проведене соціологічною групою «Рейтинг» з 16 листопада по 2 грудня 2018 року, показало, кого з потенційних кандидатів у президенти готова підтримати Житомирська область.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ЦВК  
Матеріали по темі