Влада

У Житомирі провели громадське обговорення проекту про е-квиток та винесуть питання на виконком

22 December 2018, 10:39

21 грудня у сесійній залі міської ради відбулося громадське обговорення проекту регуляторного акту «Про запровадження єдиного квитка в місті Житомирі», розробленого управлінням транспорту і зв'язку міськради.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Під час обговорення зазначалося, що метою проекту регуляторного акту є забезпечення зручності, уніфікації технологій та способів оплати проїзду пасажирів та багажу в міському пасажирському транспорті, мінімізація готівкових коштів у транспортних засобах перевізників та витрат на їх інкасацію, забезпечення переходу населення на розрахунки з використанням транспортних та платіжних карток, а також створення додаткових зручностей при розрахунках за отримані послуги, запровадження повного, адресного надання та обліку перевезення пільгових категорій громадян, та відповідного відшкодування», – пише прес-служба міськради.

Керівник КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет пояснив Житомир.info, що громадське обговорення – це частина процедури, що передує винесенню питання на розгляд виконкому міської ради.

За його словами, в обговоренні брали участь близько 30 осіб.

«До обговорення долучилися приблизно 30 людей. Жоден з присутніх не висловився проти запровадження єдиного квитка. Основні питання, якими цікавилася громада, стосувалися тарифів і картки житомирянина. Тобто, проект було підтримано, та відповідне питання буде виноситись на найближче засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради», – зазначив Іван Фурлет.

Довідка міської ради: Житомир – перше місто в Україні, де комунальний наземний громадський транспорт було обладнано валідаторами для безконтактної оплати проїзду платіжними картками. Трохи більше року тому, в травні 2017-го, набув чинності закон про е-квиток - єдиний проїзний документ на всі види громадського транспорту. Е-квиток – це пластикова карта, яку можна поповнювати на певну кількість поїздок і за якою можна їздити в комунальних автобусах, тролейбусах і трамваях і метро. Оплата проходить за допомогою валідатора, встановленого в салоні, – потрібно лише докласти до нього карту, і з неї спишуться гроші.

Проект регуляторного акту та відповідний аналіз регуляторного впливу, звіт про базове відстеження розміщені на офіційному сайті Житомирської міської ради (http://zt-rada.gov.ua/) в розділі «Регуляторна діяльність». Для отримання більш детальної інформації необхідно звертатись до управлінням транспорту і зв'язку міської ради (майдан ім. С.П. Корольова, 4/2, тел.: (0412) 48-11-99).

Нагадаємо, запрошення на громадське обговорення на сайті міської ради оприлюднили на початку грудня.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2018 року в КП «Житомиртранс» розповіли про розширення мережі точок продажу електронного квитка на зупинках та анонсували можливість поповнення е-квитка через мережу терміналів самообслуговування та Інтернет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: е-квиток Фурлет  
Матеріали по темі