Влада

В ОТГ Житомирської області не вистачає архітекторів, юристів і фінансистів, – служба зайнятості

22 December 2018, 12:52

За неповний рік більше 23 тисяч жителів Житомирської області знайшли роботу через службу зайнятості.

Про це йшлося під час наради в обласному центрі зайнятості, на якій підбили попередні підсумки року, що минає, – інформує прес-служба ЦЗ.

За словами директора обласного центру зайнятості Ігоря Іщенка, впродовж 11 місяців в службі зайнятості Житомирщини налічувалося понад 43,3 тис. пропозицій роботи, що дозволило працевлаштувати майже 32,5 тисячі земляків, причому 20,2 тис. з них – у перші дні звернень.

«Радник з питань децентралізації Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Романович зробив аналіз стану впровадження реформи на Житомирщині, зокрема кадрового забезпечення новоутворених громад. Він повідомив, що в області вже утворено 54 громади, що охоплює майже дві третини території. Проблема багатьох із них – у нестачі кваліфікованих кадрів, зокрема проектних менеджерів, архітекторів, землевпорядників, юристів, фінансистів, державних реєстраторів, сімейних лікарів та медичних сестер, вчителів», – пише прес-служба ЦЗ.

Також зазначається, що у 2018 році, починаючи з весни і до пізньої осені, на ринку праці Житомирської області зберігався підвищений попит на працівників. Щоденно на вибір пошукачів роботи пропонувалось близько 4000 варіантів зайнятості. Співпрацювали зі службою зайнятості майже 7300 роботодавців. Найбільш затребуваними були фахівці робітничих спеціальностей, зокрема робітники з обслуговування й експлуатації машин та кваліфіковані робітники з інструментом. Серед високооплачуваних пропозицій – чимало вакансій для робітників із заробітком 10-20 тис. грн.

Нагадаємо, станом на кінець квітня 2018 року в Житомирській області було зареєстровано 13932 безробітних особи. Усього по області офіційно вакантними були 3096, тобто на 1 робоче місце претендувало 5 людей. Найбільше навантаження на одну вакансію було в Ємільчинському районі – 26 осіб.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2018 житомирянам розповіли про вакансії з зарплатою більше 10 тисяч гривень. Станом на липень цього року на підприємствах області найбільший попит на швачок, трактористів і зварювальників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ ОТГ вакансія безробіття безробітний  
Матеріали по темі