Влада

​Житомирські правоохоронці розповіли подробиці конфлікту біля «Електровимірювача»

26 December 2018, 15:11

Увечері 22 грудня цього року поблизу житомирського підприємства «Електровимірювач» розгорівся конфлікт, який ледь не дійшов до бійки.

Працівники «Електровимірювача» пояснювали, що представники ТОВ «Олді» намагаються пошкодити будівлю, яка належить підприємству.

На щастя, конфлікт вдалось зупинити. У поліції кажуть: після повідомлення на лінію «102» на місце події виїхала слідчо-оперативна група, і правоохоронцям вдалось зупинити роботу будівельної техніки.


«На місці події працівники поліції з’ясували, а потім ще й надійшла відповідна заява від дирекції підприємства про те, що на території представники одного із місцевих товариств намагались пошкодити і зруйнувати ангар, який належить підприємству, без відповідних дозволів із застосуванням техніки. Працівниками поліції було припинено роботу техніки і відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 356 ККУ «Самоправство». Наразі розпочаті перевірки у рамках кримінального провадження», - каже заступник начальника відділу комунікації ГУ Нацполіції у Житомирській області Ольга Номерчук.

Відповідальність за самоправство - штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до трьох місяців.

У поліції також додають: у Житомирі підприємці нечасто вирішують конфлікти таким чином.

«Безпосередньо в Житомирі у нас така практика не особливо поширена, але, тим не менше, коли між сторонами виникає конфліктна ситуація або спір, то, звісно, за допомогою звертаються до поліцейських, а поліцейські в межах своєї компетенції і повноважень роз’яснюють учасникам тієї чи іншої події їх права та обов’язки, як дотримуватись чинного законодавства і не порушувати громадський порядок», - каже Ольга Номерчук.

Наразі ніхто з учасників конфлікту не затриманий, а поліцейські продовжують перевірки.

Нагадаємо, увечері 22 грудня 2018 нові власники спробували демонтувати будівлю на спірній території.

Нагадаємо, що це не перший конфлікт між цими компаніями: в середині листопада 2018 року працівники ПрАТ «Електровимірювач» протестували проти встановлення паркана товариством «Олді», яке викупило частину приміщень підприємства. Трохи раніше заручниками цієї ситуації стали два комунальні медзаклади Житомирської облради, які більше доби більше доби були без світла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Електровимірювач Олді конфлікт поліція  
Матеріали по темі