Місто

У Житомирі два комунальні медзаклади більше доби були без світла

2 November 2018, 16:20

У Житомирі два комунальних медичних заклади (Обласний медичний центр здоров'я та спортивної медицини Житомирської обласної ради та Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики Житомирської обласної ради), а також інші підприємства, що орендують приміщення у будівлі на майдані Перемоги, 10-А (неподалік від прохідної колишнього заводу «Електровимірювач») добу були без електропостачання.

Про це Житомир.info розповів керівник Центру здоров'я та спортивної медицини Володимир Хренов.

«1 листопада, о 13.30 год, у нас припинилося електропостачання. Подача електроенергії у нас іде через ПП «Електровимірювач». Тиждень тому вони продали частину своїх приміщень «ОЛДІ», і на цій території лишилася електрощитова. Представники «ОЛДІ» вчора о 13.30 зняли старі замки з електрощитової, вимкнули рубильник і поставили свої замки. Таким чином, два медичних заклади, а також приватні підприємства, які орендують приміщення в «Електровимірювача», й самі «Електровимірювач» та «ОЛДІ» залишилися без світла. В «ОЛДІ» толком нічого не пояснили, сказали лише, що отримали таку вказівку з Києва. Ми змушені були закрити практично усі кабінети: лабораторію, рентген, центральну стерилізаційну, хірургію, функціональну діагностику, стоматологію. Пацієнти не приймалися», – розповів Володимир Хренов.

Заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук у коментарі Житомир.info зазначив, що вирішуватиметься питання стосовно іншого способу підключення медичних установ до електропостачання, аби в подальшому уникнути подібних проблем.

«Сьогодні у нас була нарада стосовно цього питання. Нам стало відомо, що там відбулось відключення електроенергії у зв’язку зі зміною власників частини приміщень, знаємо, що вони приїхали навіть з працівниками поліції і запломбували приміщення, у якому є доступ до рубильників. Зараз ми з ними ведемо перемовини, з’ясовуємо, на яких підставах вимкнули світло. У нас там дві комунальні установи, тому у найкоротший термін маємо з’ясувати, яким чином усунути проблему. Спілкуємось з обленерго та на найближчу медико-соціальну комісію при Житомирській обласній раді будемо виносити питання щодо виділення коштів, розробки проекту і підключення комунальних медзакладів напряму до РЕМу, щоб у нас у подальшому не виникало подібних проблем», – зазначив Максим Вілівчук

P.S. Близько 15.00 год. 2 листопада Володимир Хренов повідомив Житомир.info, що світло в медичних закладах з’явилося.

Нагадаємо, у березні 2016 року на сайті облради був опулікований проект рішення сесії про те, що обласний медичний центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради може припинити своє існування, бо його хочуть приєднати до обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського. Спортсмени, тренери, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл зверталися до тодішнього голови Житомирської облради Анжеліки Лабунської з приводу можливого закриття обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини (ОМЦЗСМ).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: світло електроенергія електрика електропостачання Хренов  
Матеріали по темі