Події

​Житомирянці, яка спонукала підпримця до 1500 доларів хабара, повідомили про підозру

28 December 2018, 19:30

Житомирянці, яка підбурювала підприємця до надання неправомірної вигоди на суму 1500 доларів США, повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Про це 28 грудня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Досудовим розслідуванням установлено, що 50-річна житомирянка, дізнавшись, що місцевий підприємець звернулася до департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міськради щодо оформлення права власності на добудову, розташованій на орендованій земельній ділянці, запропонувала все «владнати» за 1500 доларів США, які нібито вона передасть посадовій особі. У подальшому, ввівши в оману місцевого підприємця, повідомила, що для виготовлення нового технічного паспорта вже необхідно 150 доларів США, які одержала в офісному приміщенні, ніби також для передачі керівнику департаменту», - повідомляє прокуратура.

27 грудня 2018 року за погодженням з прокуратурою області жінці повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених рядом статей Кримінального кодексу України. Сам факт мав місце в листопаді 2018 року, - уточнили Житомир.info у прес-службі прокуратури області.

Слідче управління Головного управління Нацполіції в області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

За даними прокуратури, санкція 369 статті, ч. 3 КК України передбачає покарання - позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2018 року в Житомирі СБУ викрила слідчого податкової міліції та його спільницю, які вимагали хабара у підприємця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура хабар  
Матеріали по темі