Суспільство

Житомирський агроекологічний університет уклав угоду про створення регіонального космічного центру «Полісся»

30 December 2018, 11:21

Житомирський національний агроекологічний університет розпочав співпрацю з Національним центром управління та випробування космічних засобів Державного космічного агентства України в сфері агробізнесу та екології.

Про це Житомир.info розповіли в ЖНАЕУ.

В рамках укладеної угоди про співпрацю передбачено, зокрема, створення Регіонального космічного центру «Полісся».

Основні напрями співпраці:

  • проведення спільних досліджень в галузі супутникової навігації, дистанційного зондування Землі, інформаційних технологій;
  • розробка та створення наземних програмно-апаратних станцій та комплексів, реалізація перспективних космічних проектів;
  • прийом інформації дистанційного зондування Землі, її попереднє та тематичне оброблення, збереження (архівація);
  • впровадження нових технологій, вдосконалення технічних засобів та систем управління, вивчення можливостей застосування і впровадження космічної інформації в різні сфери життєдіяльності людини та ін.

Також досягнуто домовленості з Національним авіаційним університетом та Національним центром управління та випробування космічних засобів ДКА про співпрацю та реалізацію спільних проектів в космічній сфері.

Перші кроки у напрямі зазначеної співпраці – проведення на базі Житомирського національного агроекологічного університету у січні 2019 року круглого столу «Космічні технології в агробізнесі та екології», а навесні 2019 року - Національного космічного Форуму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖНАЕУ космос ДКА  
Матеріали по темі