Влада

За рік у Житомирській області більше 2,5 тисячі батьків і матерів отримали штрафи за неналежне виконання своїх обов’язків

3 January 2019, 11:47

За погано доглянутих дітей понад 2,5 тисячі батьків і матерів у Житомирській області отримали штрафи.

Про це 3 грудня повідомила ювенальна превенція Житомирської області.

Упродовж всього 2018 року працівники ювенальної превенції відділів та відділень поліції Житомирщини спільно з органами виконавчої влади проводили профілактичну роботу з сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах.

«Деякі батьки після відвідувань та інспектувань їхніх помешкань дослухалися до порад та створювали належні умови проживання для своїх дітей, виконували батьківські обов’язки. Інші ж, навпаки, як жили так і живуть. У зв’язку з чим з таких сімей дітей вилучали та влаштовували до державних установ», – зазначають у ювенальній превенції.

Тут також інформують, що упродовж минулого року в порядку статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей, забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх притягнуто 2641 батька та матір або осіб що їх заміняють.

Санкція статті передбачає попередження або штраф від 850 до 5100 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією ювенальної превенція Житомирської області, у 2018 році в Житомирській області розшукали 379 дітей – на 60 більше, ніж позаминулого року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ювенальна превенція дитина батьки  
Матеріали по темі