Місто

Як планують зустрічати Різдво житомиряни та що готуватимуть на Святвечір. Опитування

3 January 2019, 15:39

Традиційно, опісля Нового року, православні українці готуються до святкування Різдва. Ми вирішили поцікавитися у житомирян, як вони планують зустрічати Святвечір - у родинному колі, а чи з друзями, які страви готуватимуть, чи дотримуватимуться звичаїв та обрядів.

«Святкуємо у батьків, в Ружині. Холодець ми готуємо з хріном, запечена гуска з яблучками, можна іще апельсинчика туди додати. Також, налисники ми завжди печемо з сиром, з маком, різні смаколики. Зазвичай у нас суха кутя, бо на західній Україні узвар додають, а у нас суха кутя з горіхами, з цукром, медом, пшенична крупа», - розповідає подружжя Віктор і Ольга.


«Ми їдемо в село, до бабусі з дідусем святкувати. Кутю звичайно готуємо, голубці, картоплю, або салати, все», - говорить Марина.

«Будемо святкувати сім’єю, у батьків. Я вважаю, що це родинне свято, а з друзями можна і так зустрітись. Обов’язково кутю готуємо, 12 страв, всього потрошку», - ділиться Ольга.

«Завжди готуємось, бо онуки приїздять у гості, дітки. Торт святковий готуватимемо, вареники», - зізнається Валентина.

«Як завжди, як потрібно - багатий стіл, щоб все було ситно, красиво і приємно», - каже Анатолій.

«Сім’єю будемо відзначати, 12 страв обов’язково готуємо, голубці з грибами, вареники, зрази, вінегрет», - додає Ольга.

«Холодець, горілочка холодненька, а що іще треба для свята. Зазвичай, це таке традиційне свято, будемо зустрічати у сімейному колі - з дружиною, дітьми, батьками. Усім привіти, добрим людям, радійте, шануйте, один - одного любіть і поважайте», - зауважує Олександр.

Як повідомляв Житомир.info, у понеділок, 7 січня, у Житомирі відбудуться урочиста Різдвяна хода.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво свято страви  
Матеріали по темі