Суспільство

У Житомирській області екологи виявили рештки лося та нарахували 32 тис. грн штрафу за добуту козулю

4 January 2019, 13:54

Біля села Соколів Пулинського району Житомирської області інспектори Держекоінспекції Поліського округу виявили рештки лося, полювання на якого в Україні заборонене.

Про це 4 січня повідомила у фейсбук прес-служба Держекоінспекції Поліського округу.

«Під час чергового рейду інспекторами Держекоінспекції Поліського округу було виявлено рештки самця лося європейського. Наслідки цього жахливого злочину було виявлено на узбіччі автодороги Київ–Чоп поблизу с. Соколів Пулинського району Житомирської області (…). Нагадуємо, що на даний час відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів № 41 від 03.02.2017 «Про заборону полювання на лося» заборонено полювання на лося європейського (Alces alces) на території України строком на 25 років», - інформує прес-служба.

Про даний факт екологи повідомили до Пулинського відділу поліції, аби встановити браконьєрів, які убили «найбільшого представника родини оленевих та окрасу довкілля України».

«Сучасне полювання на лося має великий моральний недолік. Лось, як правило, поводиться в лісі як домашня тварина, не боїться мисливців, і добувати його все одно, що застрелити домашню тварину», - відзначають екологи.

Також під час рейду в мисливських угіддях товариства «МРК «Сапсан Полісся» екологи зафіксували факт вполювання без спецдозволу самця козулі. У порушників - двох мисливців із селища Миропіль Романівського району Житомирської області – вилучили рушниці на нарахували їм 32 тис. грн відшкодування збитків. Складені поліцією матеріали направили до суду для подальшого реагування.

«З початку листопада 2018 року і по теперішній час на території Житомирської та Рівненської областей виявлено 31 випадок порушень правил полювання, за результатами яких складені протоколи про адміністративні правопорушення та накладенні штрафні санкції на суму 42,7 тис. грн», - інформує прес-служба Держекоінспекції.

Людей, які стали свідками незаконного полювання, просять повідомляти на «Гарячу лінію» за номерами: (067) 410-27-88 та (0412) 46-49-54.

Нагадаємо, 5 січня 2018 року Міністерством юстиції України було року зареєстровано наказ Мінприроди про внесення змін до переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги, і відтоді лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин. У листопаді 2018 року Київський адміністративний суд скасував наказ стосовно занесення лося до Червоної книги та дозволив полювання на нього.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2018 року у Житомирській області розпочався сезон облавного та колективного полювання на диких копитних тварин: козулю європейську, кабана дикого, оленів європейського та плямистого. У 2017 році в Житомирській області кількість європейських лосів у Житомирській області становила 1951 особину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лось полювання браконьєр штраф козуля  
Матеріали по темі