Події

З початку року поліцейські Житомирської області виявили понад тисячу водіїв-порушників: 65 були за кермом п’яні

9 January 2019, 17:12

Упродовж вихідних та святкових днів січня на автошляхах Житомирської області працювали посилені наряди патрульних та груп швидкого реагування територіальних підрозділів ГУНП області. Інспектори уже виявили та припинили понад тисячі порушень Правил дорожнього руху.

Про це 9 січня інформує ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Серед порушників – 65 водіїв, які керували автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Відносно них поліцейські оформили відповідні матеріали за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами… особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - повідомили у поліції.

Відповідальність за подібне діяння передбачена у вигляді штрафу розміром 10200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік. Якщо ж такі дії вчинені повторно упродовж року, сума штрафу зростає до 20400 гривень, а позбавлення – до 3 років. За третій факт – 40800 штрафу та відповідно позбавлення прав на 10 років.

«Втім, як прокоментував начальник Управління превентивної діяльності ГУНП Олександр Ляхович, з 1 січня 2020 року таке порушення вважатиметься кримінальним проступком і відповідно каратиметься ще більш серйозно. Штраф за керування транспортом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння складатиме від 17 тисяч до 34 тисяч гривень. Крім того, у порушника забиратимуть права на строк до трьох років. Якщо ж ситуація повториться, то штраф теж збільшиться. Він складатиме 51 тисячу гривень», - зазначили у прес-службі ГУНП у Житомирській області.

Нагадаємо, у ніч з 2 на 3 січня в Андрушівському районі п’яний водій «Москвича» хотів «залагодити» питання з поліцейськими тисячею гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 7 вересня 2018 року в Бердичеві поліцейські зупинили автівку, водій якої допустив порушення Правил дорожнього руху. Аби уникнути відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, чоловік намагався дати інспекторам 2 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП водій алкоголь порушення  
Матеріали по темі