Місто

Житомирським школярам показали місце «народження» сіянців дерев

11 January 2019, 16:03

Близько півсотні вихованців з музичних та художніх шкіл Житомира відвідали базовий розсадник держпідприємства «Житомирське лісове господарство». Тут школярам взялися наочно демонструвати де, як та звідки «народжуються» сіянці дерев, перш ніж потрапити до лісу.

На плантаціях базового розсаднику живуть і сіянці ялини, і сосни з модриною, навіть декоративні дерева для ландшафтного дизайну, які під пильним доглядом лісівників згодом набувають гарних, округлих форм.


«У нас на підприємстві вирощено близько 1,2 млн сіянців для створення лісових культур. На розсаднику близько 600 тисяч сіянців основних лісоутворюючих порід та 50 тисяч саджанців декоративних. Тут вирощується у нас сосна звичайна, ялина європейська і модрина. Діти ознайомились, побачили, почули скільки дерево росте часу, щоб прийняли це до уваги, закарбували у серці і берегли ліс», - розповідає головний лісничий ДП «Житомирське лісове господарство» Сергій Дубницький.

Зорганізували пізнавально-розважальну екскурсію для дітей управління культури Житомирської міськради спільно з обласним управлінням лісомисливського господарства. Останні переконані: діти мають знати, цінувати й навчати інших, як та задля чого потрібно берегти ліс.

«Дуже важливо навчити дітей зберігати екосистему, зберігати важливий генетичний фонд - ліс. Дізнатись звідки росте ліс, цінувати і знати, щоб розповісти своїм знайомим та гарно провести час на канікулах», - каже організатор Дому української культури Надія Пасічник.

І дійсно, зізнаються діти, від побаченого у захваті.

«Дуже цікаво, красиві ялинки, можна зробити гарні малюнки», - ділиться школярка Олена Котоміна.

«Найбільше мені сподобалось ялинка, якій 70 років і маленькі ялинки, як ростуть», - зізнається Поліна Гриневич.

«Мене здивувало те, що у ялинок також є школи, садочки. Вони дуже маленькі, але їм по 5 років, по 30 років. Те, що ліс з’являється з маленької насінини. Це здається неможливим, але це можливо», - говорить Аня Тимочко.

«Ліс є надзвичайно важливим у нашому житті, потрібно його берегти і самому хоча б раз у житті висадити дерево і присвятити цьому частинку свого життя, для збереження кисню», - додає школярка Вікторія Башинська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дубницький Пасічник сіянці дерева  
Матеріали по темі