Місто

На Водохреще на майдані Корольова воду не освячуватимуть, - управління культури Житомирської міськради

16 January 2019, 17:00

Освячення води на майдані Корольова в Житомирі на Водохреще, 19 січня, відміняється.

Про це у коментарі Житомир.info 16 січня розповіла заступник начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук.

«Спочатку це була пропозиція Ради церков Житомирської області, і ми детально обговорили це питання. Але на днях ми повторно зібралися і вирішили, що це дуже велика відповідальність – роздавати на майдані Корольова питну воду, тим паче, освячену. Щоб не вийшло так, як робити не треба, тому що є незручності, і технічно ми не підготовлені до роздачі питної води на майдані», - сказала Наталія Марчук.

З її слів, раніше представники церков домовилися між собою, що у першій половині дня 19 січня скрізь по храмах пройдуть служби, а в другу половину дня вони, так би мовити, поділяться: частина піде у гідропарк освячувати ополонку, а частина освячуватиме воду на майдані Корольова. Але «рук» не вистачило, і було вирішено, що освячення і питної води, і ополонки відбуватиметься на території гідропарку.

«Тобто, в суботу, 19 січня, о 14 годині, не о 10-й, як планувалося раніше, буде спочатку освячення ополонки на території центрального пляжу, а після того біля колеса огляду буде освячуватися питна вода. Буде підвіз води, стоятимуть бочки. Там це буде зручно, там це буде можливо, і більша кількість священнослужителів зможуть долучитися до освячення води, яку зможуть набрати віряни», - сказала посадовець.

Для тих, хто бажає зранку прийняти благодатну купіль, буде зранку все готово і облаштовано, адже кажуть, що цього дня небеса відкриваються опівночі, - додає Наталія Марчук.

Нагадаємо, 14 січня заступник начальника управління культури розповідала, що цього року було вирішено влаштувати освячення і роздачу води на майдані Корольова в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році освячення води в річці Тетерів на свято Водохреща відбулося в обідню пору. 19 січня відчайдухи почали купатися у крижаній воді з самісінького ранку. Фоторепортаж тут, як віряни запасались йорданською водою - тут. Відеосюжет про освячення ополонки, масове купання та частування можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Марчук Водохреще освячення вода  
Матеріали по темі