Події

У Житомирській області через пошкоджену огорожу невідомі захопили 7 га землі військової частини, посадовця оштрафували

18 January 2019, 17:43

Військова прокуратура Житомирського гарнізону під час реалізації представницьких повноважень, в ході вивчення додержання вимог земельного законодавства виявила факт самовільного захоплення земельних ділянок однієї з військових частин Житомирщини. У зв’язку з чим, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Про це 18 січня повідомив заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що невідомі особи самовільно захопили земельні ділянки на території військової частини площею понад 7 га, які використовують для ведення особистого сільського господарства.

Під час обстеження території військової частини вдалося встановити, що однією з причин вчинення кримінального правопорушення є пошкоджена огорожа території частини, яка потребує негайної заміни.

«Однак, в ході проведення вивчення щодо захисту земель оборони, виявлено бездіяльність військових посадових осіб військової частини, у цьому напрямку, які протягом останніх 4-х років від виконання своїх посадових обов’язків самоусунулись, дієві заходи щодо забезпечення охорони території не забезпечували, заявки на «довольчі» органи щодо забезпечення необхідним майном та інвентарем не здійснювали. У зв’язку з цим, військовою прокуратурою гарнізону на відповідальну посадову особу складено адміністративний протокол за недбале відношення до військової служби, за результатами розгляду якого Житомирським районним судом особу визнано винною та накладено штраф. Крім того, лише після вжиття дієвих заходів військовою прокуратурою та інформування про зазначену проблему вищестояще командування, впродовж одного місця зазначена військова частина отримала 8 тонн колючого дроту та майже 40 тис. грн., на облаштування паркану», – інформує Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info у листопаді 2018 року, військової прокуратури Центрального регіону України через суд вимагає повернути передоплату за будівництво казарм у Новограді-Волинському у зв’язку з порушенням генпідрядниками умов договорів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військова прокуратура військова частина  
Матеріали по темі