Події

​У Житомирській області троє старателів заробили на бурштині 300 тис. грн і кримінальну справу

21 January 2019, 11:29

У Житомирській 18 січня за погодженням з прокуратурою області, трьом членам організованої злочинної групи повідомили про підозру в незаконному видобутку бурштину на території Олевського лісгоспу в Житомирській області.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

«Під час досудового розслідування установлено, що 29-річний житель Олевського району, з метою незаконного збагачення, влітку 2018 року створив і очолив організовану групу, до складу якої увійшли ще двоє раніше знайомих йому місцевих жителів, для спільного незаконного видобування бурштину у нелегальних копальнях. Зокрема, злочинна група неодноразово, протягом червня-вересня 2018 року, порушуючи вимоги Кодексу України про надра, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», не маючи відповідних дозволів, протиправно видобувала бурштин на території Копищанського лісництва Олевського лісгоспу АПК», - повідомили в прокуратурі області.

Незаконну діяльність «чорних» старателів викрито та припинено працівниками управління захисту економіки в області Нацполіці, які вилучили незаконно видобутий бурштин, автомобіль, помпу, інше знаряддя вчинення злочину.

За словами керівника управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції Сергія Малини, .троє старателів від такої діяльності отримали понад 300 тис. грн прибутку.

«Даним особам не вдалося розгорнути свій бізнес, так як ще на початку їх «підприємницької діяльності» вони були затримані працівниками управління. Під час досудового розслідування було зібрано достатньо доказів їх причетності до організації незаконного видобування бурштину-сирцю», - повідомив Сергій Малина.

За інформацією управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції, у п’ятницю, 18 січня 2019 року, слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області повідомили про підозру трьом членам організованої злочинної групи за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 240 КК України (Порушення правил охорони надр).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2019 року в Олевську Житомирської області виявили підпільний цех з обробки бурштину та вилучили 20 кг каміння, добутого в сусідньому Овруцькому районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин поліція прокуратура Олевськ  
Матеріали по темі