Здоров'я

​За рік у Житомирській області втричі зменшилася смертність від інфаркту, - ОДА

22 January 2019, 11:05

У 2018 році в Житомирській області прооперували 265 людей з гострим інфарктом, смертність від цієї недуги зменшилася втричі.

Про це 22 січня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«На Житомирщині наприкінці 2017 року відкрили сучасний інфарктний центр, аналогів якому до цього в області не було. За рік роботи лікарям вдалося врятувати 415 життів. 265 операцій провели при гострому інфаркті, втричі зменшилася смертність», - інформує ОДА.

«Відкриття такого інфарктного центру - це прорив надання медичної допомоги в Житомирській області. Аналогів у нас немає і не було. Зараз завдяки центру змінилася якість надання медичних послуг та допомоги. Втричі зменшилася смертність від гострого інфаркту міокарда», - цитує ОДА головного лікаря Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського Богдана Леськіва.

Нині тривають ремонтні роботи з облаштування приміщення, де буде розміщений вже другий в області ангіограф – сучасний апарат для діагностики та лікування патологій судин людського організму, йдеться у повідомленні.

За даними Міністерства охорони здоров’я, загалом по Україні створили вже 34 кардіоцентри. З 2017 року всі пацієнти з гострим інфарктом міокарда безкоштовно отримують стент-системи для негайного стентування.

Як повідомляв Житомир.info, урочисте відкриття сучасного реперфузійного центру відбулося 27 жовтня 2017 року, на його ремонт та обладнання виділили 8,4 млн грн коштів обласного бюджету. У листопаді тут прооперували перших «сердечників» і пообіцяли працювати на попередження інфарктів шляхом стентування, імплантації водіїв ритму серця та нейрохірургічних втручань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інфаркт лікарня кардіоцентр реперфузійний центр  
Матеріали по темі