Місто

Біля «трьох сімок» у Житомирі хочуть облаштувати переїзд через річку для будівництва військових казарм

22 January 2019, 14:38

Біля військової частини на Богунії у Житомирі, яку ще називають «три сімки», збираються побудувати проїзд через річку Довжик для будівництва військової казарми.

Про це говорили 21 січня на засіданні комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій Житомирської міськради.

«Вони зараз у «трьох сімках», у військовій частині на Богунії, побудували казарми, і планують на вулиці Миру, за гаражним кооперативом, зробити виїзд. Це територія міста, і вони не можуть без виділення ділянки виконувати роботи. КЕЧ написала листа на міського голову, де просить, щоб міська рада була замовником (цього будівництва). І після того, як вони побудують, здадуть об’єкт у комунальну власність», - пояснив начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун.

У зверненні квартирно-експлуатаційної частини м. Житомир до мера Житомира вказано, що йдеться про будівництво «лінійного об’єкту переїзду через річку Довжик з вулиці Миру до об’єкту «Будівництво будівлі казарми поліпшеного планування (житлового комплексу) №1, м. Житомир, військове містечко №1» за адресою м. Житомир, проспект Миру, 42». Орієнтовна вартість облаштування переїзду – 3,5 млн грн:



На уточнююче запитання начальник управління відповів, що мова йде не про міст, а про проїзд.

«Там маленька річечка, фактично рівчак. Там труби будуть лежати, колектор, через який будуть переїжджати вантажівки», - деталізував Марцун.

Прохання про призначення міськради замовником будівництва переїзду комісія підтримала.

На порталі ProZorro є інформація про те, що в грудні 2018 року Північне територіальне квартирно-експлуатаційне управління уклало договір з київським ТОВ «Нове будівництво та реконструкція» на додаткові роботи у військовому містечку №1 по проспекту Миру, 42 на суму 5 млн 557 тис. грн. В обгрунтуванні переговорної процедури зазначається, що на об’єкті з'явився додатковий об’єм робіт, і його доручили тій же компанії, яка розпочинала будівництво.

Нагадаємо, кожна майбутня казарма — це двохповерхова будівля, розрахована на 120 військовослужбовців.

У квітні 2018 року на території військової частини на Богунії почали будівництво трьох гуртожитків покращеного типу для військовослужбовців Десантно-штурмових військ. Всього в Житомирській області побудують 22 житлових комплекси, в яких зможуть проживати 2750 військових.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно військова прокуратура Центрального регіону подала позови до суду щодо порушень у будівництві казарм для військових у Новограді-Волинському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: казарма будівництво вул. Миру військова частина  
Матеріали по темі