Політика

Центральна виборча комісія зареєструвала 13-го кандидата в президенти України

22 January 2019, 17:08

22 січня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

«До Комісії 17 січня 2019 року громадянин України Бойко Ю.А. особисто подав заяву про самовисунення кандидатом на пост Президента України разом з доданими документами для реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року. Розглянувши зазначені документи, ЦВК встановила їх відповідність вимогам Закону України «Про вибори Президента України» та зареєструвала кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України Бойка Юрія Анатолійовича, 1958 року народження, освіта вища, проживає в місті Рубіжне Луганської області, народного депутата України, члена Політичної Партії «Опозиційний блок», самовисування», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, станом на 22 січня 2019 року Комісія зареєструвала 13 кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року: Шевченка І.А., Капліна С.М., Наливайченка В.О., Скоцика В.Є., Садового А.І., Купрія В.М., Мураєва Є.В., Гриценка А.С., Балашова Г.В., Богомолець О.В., Шевченка О.Л., Насірова Р.М. та Бойка Ю.А.

Нагадаємо, 21 січня ЦВК зареєструвала ще двох кандидатів на пост президента. 22 січня міністр МВД Арсен Аваков повідомив, що лише троє зареєстрованих кандидатів відкрили рахунки виборчих фондів.

«Із 12 зареєстрованих кандидатів рахунки виборчих фондів відкрили лише троє, а вулиці наших міст заповнила політична реклама, яка може фінансуватися винятково з передвиборчого фонду. Він має наповнюватися коштами прозорого походження. Це значить, що більшість кандидатів вже порушують закон», - наголосив Арсен Аваков.

Міністр зазначив, що правоохоронні органи дотримуються закону і не будуть йти на поступки.

«Наразі ми маємо 125 звернень щодо порушень передвиборної агітації. За низкою звернень вже порушено кримінальні провадження. МВС буде дуже жорстко реагувати навіть на ознаки того, що може бути підкуп на виборах», - підкреслив Аваков.

Як повідомляв Житомир.info, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала виборча кампанія кандидатів у президенти: офіційне висунення кандидатів та подача документів для реєстрації буде проводитися до 3 лютого 2019 року включно, перший тур виборів президента України відбудеться 31 березня.

Хто з зареєстрованих та незареєстрованих кандидатів вже обвішав Житомир своєю агітацією, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК кандидат вибори президент  
Матеріали по темі